A Rákosvidéke Hajtós DSE versenyzői ismét nagyszerűen szerepeltek a versenyeken. Március 4-én rendezték Siklóson a serdülő diákolimpiát, ahol két arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és egy ötödik helyezést szereztek a versenyzők.



RHDSE egyéni eredmények
Aranyérmes:
Farkas Bence (45 kg), Varga Márton (55)
Ezüstérmes: Kappermayer Milán (81 kg)
Bronzérmes: Bosch Hunor (73 kg)
Ötödik helyezett: Köhler Zsófia (48 kg)


Ezzel az eredménnyel az RHDSE csapata végzett az éremtáblázat első helyén.

Március 11-12-én rendeztek Zágrábban ifjúsági Európa-kupát, amely válogatóverseny volt az ifjúsági világ- és Európa-bajnokságra. Rekord létszámú nevezés volt, mintegy nyolcszázan léptek tatamira a horvátországi tornán. Az RHDSE versenyzői remek judót mutatva, kiválóan teljesítettek a versenyen.


RHDSE egyéni eredmények

Aranyérmes: Tóth Benedek (81 kg)
Bronzérmes: Nerpel Gergely (73 kg)


Tóth Benedek súlycsoportjában hetvenen indultak, hat győztes mérkőzéséből hármat is ipponnal nyert meg, s aranyérmével, valamint a Follonicában szerzett bronzzal megszerezte a vb-n és az Eb-n való indulás jogát. Nerpel Gergely 84 indulóból jutott el a bronzéremig, hét mérkőzéséből egyet veszített, hatot ippongyőzelemmel teljesített.

Makón rendezték meg a Belügyminisztérium országos bajnokságát. 145-en neveztek a versenyre, az RHDSE csapatát Nerpel Richárd képviselte. Az első éves hallgató a 81 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: EJU, Tino Maric)