Csak úgy hemzsegnek Békéscsabán az olimpikonok: az elmúlt héten Ungvári Miklós judós és Risztov Éva úszó járt a Viharsarok fővárosában. A kiváló cselgáncsos hétfőn a Lencsési általánosban és a Gépészetiben mutatta meg Gyáni János csabai mesteren a szenzációs belső combdobásait, míg Risztov Éva pénteken a Belvárosi Általános Iskolában fürdött a gyerekszeretetben.




További fotókért: KLIKK IDE!


Ami a két olimpikonban közös, hogy Londonban mindketten brillíroztak: Risztov aranyat, Ungvári ezüstöt zsebelt be. Majd jött a tavalyi, riói ötkarikás torna, ahol a ceglédi judós már csak levezetni ment ki – mégis ő szerepelt a magyar judósok közül a legjobban, ötödik helyezett lett. Ezzel szemben a vásárhelyi úszótól sokan sokat vártak, de azt hozzá kell tenni, az a tíz kilométer nagyon kemény tud lenni, Risztov tizenharmadikként csapott a célba. A lényeg, hogy Ungi még nem tudja abbahagyni, ellenben Risztov Éva néhány hete bejelentette: a civil szféra felé fordul.

Hétfőn Ungit Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE mestere kísérte végig a városon. A csabai edző elmondta, a Lencsési általánosban mindketten beöltöztek, és jól megdobálták egymást a gyerekek és egymás nagy örömére. Majd a sulisok hajigálták meg őket.

Miki túl van négy olimpián – mesélte Gyáni Jani –, de ő egy örökifjú srác. Ráadásul még mindig ott van a világ élvonalában, itthon pedig nincs ellenfele a súlycsoportjában. Azt azonban tudni kell, Ungvári sokadik erőssége, hogy rém közvetlen. A bemutatón például azt kérdezte az egyik sráctól:


– Szerinted hány éves vagyok?
– 23!
– Meghívlak egy szörpre a büfében!


A Gésziben a két judós klasszis már nem fizikai, hanem szósziporkákkal kápráztatta a gyerekeket – azaz a sportélményeiket mesélték el.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hir6.hu
Such Tamás írása)