Kiválóan szerepeltek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola judósai Nagykőrösön és Budapesten. A diák A-B-C és serdülő korosztály versenyzői mutatták meg tudásukat a 3. nemzetközi Kőrös-kupán, ahol a magyarok mellett román és szerb tehetségek is indultak.



A Debreceni SC-SI népes csapata halmozta az érmeket, Wladimír Danica és Kriuchkov Valentin súlycsoportja legjobbjának bizonyult, míg Pusztai Botond, Kazamér György és Süveges Bendegúz a dobogó második fokára állhatott fel. Az éremkollekciót az öt megszerzett harmadik hellyel Raus Kíra, Gönczi Dorina, Kondé Levente, Glavosits Bende és Korláth Iván tette teljessé.

Mindeközben az UTE judo csarnokában a junior Magyar Kupa 63 kilogrammos mezőnyében Cservenák Anna magabiztos versenyzéssel, mindenkit maga mögé utasítva szerezte meg az aranyérmet.


Debreceni SC-SI egyéni eredmények, Nagykőrös
U12
Aranyérmes:
Wladimír Danica (48 kg)
Ezüstérmes: Süveges Bendegúz (35 kg), Pusztai Botond (40), Kazamér György (41),
Bronzérmes: Kondé Levente (55 kg), Gönczi Dorina (40)
Ötödik helyezett: Németi Erik (36 kg), Fedora Napsugár (35)
Hetedik helyezett: Kriuchkov Iván (45 kg)

U11
Aranyérmes:
Kriuchkov Valentin (35 kg)
Bronzérmes: Korláth Iván (38 kg)
Ötödik helyezett: Bökönyi Áron

U 10
Bronzérmes:
Glavosits Bende (30 kg), Raus Kíra (30)



Szépen teljesítettek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola judósai Siklóson. A lányoknál nyolc, míg a fiúknál tíz súlycsoportban avattak bajnokot március 4-én a Baranya megyei településen. A DSC-SI versenyzői közül Pusztai Botond kaposvári, míg Papp Bálint pécsi ellenfelet legyőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A lányoknál Wladimír Danica fővárosi ellenfelével szemben maradt alul az aranycsatában, míg további négy debreceni judoka egyaránt az ötödik helyen végzett.


Debreceni SC-SI egyéni eredmények, Siklós
Aranyérmes:
Pusztai Botond (36 kg), Papp Bálint (73)
Ezüstérmes: Wladimír Danica (48 kg)
Ötödik helyezett: Milánik Tamás (45 kg), Kondé Levente (55), Völgyi Gréta (63), Nagy Orsolya Zsófia (+63)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Debrecenisportiskola.hu)