A Samurai Judo Club számára az őszi szezonnak és az egész éves munkájuknak méltó befejezése lett a november 26-án rendezett serdülő országos bajnokság végeredménye.



Az ezen a versenyen szerzett serdülő magyar bajnoki címmel, és további magyar bajnoki érmekkel, pontszerző helyekkel rendkívül sikeres évet zártak az utánpótlás korosztályokban igen figyelemre méltó munkát végző Samurai-os versenyzők, szakedzők és edzők.




„Az elmúlt három hónapban végigjártuk az összes korosztályos magyar bajnokságot és országos rangsorversenyt (diák, serdülő, ifi B, junior B) – részletezi Havasi Viktor, a klub vezetőedzője –, és mindenhonnan bajnoki érmekkel, országos  érmekkel, pontszerző helyekkel tértünk haza.

Dudás Medárd (35 kg) a diák A magyar bajnokságot nyerte meg Siklóson, ezzel indítva el a bajnoki éremesőt. A 2016-os év végére végül 47 országos bajnoki és országos rangsorversenyen szerzett érmet, valamint ugyanennyi pontszerző helyezést gyűjtöttünk be.



November végén pedig Brousil Dorka ( 48 kg) tette fel az i-re a pontot, négy gyönyörű győzelemmel utasította maga mögé a teljes mezőnyt a serdülők országos bajnokságán és megszerezte a magyar bajnoki címet. A bajai serdülő országos bajnokságon szerzett négy éremmel (1 arany, 2 ezüst, 1 bronz) és az egy ötödik, valamint öt darab hetedik helyezéssel a Samurai-osok csapata épphogy lecsúszván a dobogóról, az előkelő negyedik helyezést érte el a nevezett 76 klub közül.



Az idei serdülő országos csapatbajnokságon ismét letette a névjegyét a kis családi klub, teljes lány és fiú csapattal állván ki a nagy városi egyesületek között. A lányok megvédték a tavalyi helyezésüket, három győzelemmel és egy vereséggel ismét a dobogó második fokára állhattak fel. A fiúk győztek a Kecskemét ellen, majd nagy csatában kaptak ki a Ceglédtől. Az Ippon Judo Tatabányával szoros meccseket vívtak, végül ötödik helyezettek lettek. Ha két fontos súlycsoportjukban nem betegszik le versenyzőjük, akkor biztos érmesek lettek volna a fiúk is – vélte a Samurai JC vezetőedzője. – A számos hazai országos verseny mellett ősszel két nagyszabású külföldi versenyen, az ausztriai Kufsteinben (október 1-2.) és a szlovéniai Koroksa Open-en (november 12-13.) is megmérettették magukat a Samurai JC versenyzői.



A rendkívül erős, nemzetközi mezőnyben sikeresen helytállt mindenki, így ismét csak érmekkel megrakodva térhettek haza. A Kufsteinben szerzett tíz érem (2 arany, 4 ezüst,4 bronz) a budapesti klub pontelsőségét hozta az összes egyesület közül. A Koroska Openen pedig két aranyat és egy ezüstöt szereztek a serdülők és ifik a válogató versenyének számító viadalon, ezzel is hozzájárulván ahhoz, hogy végül a magyarok vihették el az első helyezést az induló országok, klubok közül.

A Samurai JC versenyzői jövőre a serdülő Héraklész-keret, a serdülő válogatott, valamint az ifjúsági válogatott tagjai lehetnek, hogy tovább öregbíthessék klubjuk és a magyarok hírnevét.



Büszke vagyok a csapatomra – zárja beszámolóját Havasi Viktor –, a gyerekek sikereit pedig nem érhettük volna el a munkámat segítő edzői team nélkül (Havasi Imre, Fridrich Annamária, Csizmadia Eszter), valamint a szülők áldozatkész támogatása nélkül. Hálás köszönet jár érte mindenkinek!”



A Samurai JC 2016-os magyar bajnoki érmesei, pontszerzői
Aranyérmes:
Dudás Medárd, Balogh Zsófia, Brousil Dorka
Ezüstérmes: Joó Máté, Lengyel Miksa, Kiss Virág
Bronzérmes: Balogh János, Balogh László, Rickert Zsófia
Ötödik helyezett: Kővágó Levente, Lengyel Tas
Hetedik helyezett: Balog Ferenc, Dudás Morgan, Havasi Bálint, Kosdi Kovács Zorka, László Olivér, Sarkadi Szabó Ábrahám, Száva Zoltán


Fényképeket, részletes beszámolókat a Budaibudo.hu weboldalon a judo menüpont alatt, a galériában, valamint a Google+ Havasi Viktor fényképeinél lehet megtalálni.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Budaibudo.hu)