A százötven éves Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztálya és a Jigoro Kano Alapítvány szervezésében december 2-án a Kanizsa Centrum Mozgásközponti termében megrendezte a 2016. évi Kanizsa-bajnokság negyedik, záró fordulóját.



Az ötödik éve több klub részvételével tartott négy fordulós sorozatban az egész évben összegyűjtött pontok alapján kiderült ki lett az év Kanizsa-bajnoka, bajnokcsapata.



A judoszövetség által kiemelt országos rendezvény előkészületei miatt a megyeszékhelyi csapat nem tudott megjelenni, másik csapat betegségek miatt lépett vissza, így az előző fordulóhoz képest kisebb létszámmal indult a verseny.



Somogyszob és Nagykanizsa csapatai mellett az NTE-Csurgó másodízben indította judokáit a végső megmérettetésen. A legfiatalabb és a felnőtt korosztályban tizennégy tabellán folytak a küzdelmek.

A versenyt a már megszokott év végi Newaza Open (nyílt földharc) mérkőzései zárták, amelyben ifjúsági és felnőtt korú fiatalok feszültek egymásnak. Színvonalas, technikai megoldásokban bővelkedő küzdelmeket láthattak az érdeklődők minden korosztályban.

A negyedik fordulón a kanizsaiak 9 arany-, 9 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek. Somogyszob csapatának 5 arany-, 4 ezüst-, és 1 bronzérem jutott.


NTE 1866 egyéni eredmények
Aranyérmes:
Lipódi Márton, Szeghy Tamás, Csetneki Barnabás, Garai Nimród, Nagy Adrián, Kovács Zoltán, Simon Barnabás, Mester Marcell
Ezüstérmes: Horváth Medox, Kovács Ákos, Gombor Alexandra, Garai Emese, Lakner Tamás, Lipódi László, Nagy Krisztofer, Bodorik Janka, Ludnik Máté
Bronzérmes: Tóth Barnabás, Musztács Izabella, Grabant Máté, Gombor Máté, Kőrösi Balázs, Ludnik Máté, Bodorik Janka


A négy fordulóban elért, összesített pontszámok alapján 2016. év Kanizsa-bajnoka címért járó érmeket korosztályonként a következő versenyzők kapták:


Férfiak
Aranyérmes:
Mester Marcell, Ludnik Máté, Simon Barnabás, Nagy Krisztofer, Lipódi László, Lakner  Tamás, Nagy Adrián, Tóth Barnabás
Ezüstérmes: Kovács Zoltán, Grabant Máté, Garai Nimród
Bronzérmes: Kőrösi Balázs, Szeghy Tamás

Nők
Aranyérmes:
Bodorik Janka, Garai Emese
Ezüstérmes: Musztács Izabella
Bronzérmes: Gombor Alexandra


Minden csapatból a legtöbb pontot elért versenyző vehette át a Kanizsa-bajnoka címmel járó kupát.


NTE 1866:
Nagy Krisztofer 50 ponttal
Zalaegerszeg JSE: Ódor Patrik 32
Somogyszobi JC: Kőnig Hanna 35
JK Lendva: Sasa Grubic 21
Nagyatádi JK: Rácz Viven 14


A négy forduló összesített pontozása alapján a csapatok a következők szerint végeztek, és vehették át a csapatoknak járó kupát.


2016. év bajnokcsapata
a Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztálya 588
2. helyen a Zalaegerszegi Judo SE 405
3. helyen a Somogyszobi Judo Club 285
4. helyen a Nagyatádi Judo Klub 173
5. helyen a Judo Klub Lendava 159 ponttal végzett


Az éremeső és a megérdemelt kupák kiosztását követően az egész évben segítő munkát végzők is jutalmat kaptak édesség formájában.


Bíró:
  Musztácsné Zakócs Franciska, Kőnig Hanna, Mester József
Jegyzőkönyvvezető: Horváthné Hegyi Erzsébet, Zakál Mónika, Mester Eszter
Orvos: dr. Szeghy Balázs
Edző: Kőnig János (Somogyszob), Mester József (NTE 1866). Mester Marcell (NTE 1866)


A Jubileumi Kanizsa Bajnokság közös fotózással, örömzenével ért véget.

„A versenyen minden fiatal tudásának a legjavát adta. A kezdő judokáinkkal is nagyon elégedettek vagyunk, hiszen bátran kiálltak és küzdöttek. Többen a fiatalabb korosztályban 2017-ben már országos versenyeken fogják megmérettetni magukat, ezért is nagyon fontos a minél több, nem a csapattársakkal való küzdelem. Az egész éves rendezvény sikeres lebonyolításáért hálásak vagyunk Mester Józsefné edzőnknek, aki szervezte, irányította és a rendezvények színvonalas lebonyolítását megvalósította” – értékelte a versenysorozatot Mester József, a szakosztály vezetőedzője.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)