A 2016-os év versenyidőszaka befejeződött, így megkezdődött a szezonértékelők időszaka. Elsőként Hajtós Bertalan, a Rákosvidéke Hajtós DSE vezetőedzője számolt be csapata idei teljesítményéről.



„2000. szeptemberében alakult a Rákosvidéke Hajtós DSE a 17. kerületben. Amikor elkezdtük az edzéseket, azt hittük, hogy kell majd két-három év, mire megfelelő létszámmal tudunk érdemi munkát végezni. Nagy meglepetésre már két hónap után ötven gyerekkel kezdhettük el a munkát, ami a mai napig rendkívül eredményes, és a létszám is jelentősen nőtt. Azóta már százötven gyerekkel foglalkozunk, s ez a létszám állandó.

Amikor megszereztük az első bajnoki érmet nagy volt az öröm, de hol van már a múlt, az egyesület évről-évre töretlenül minden évben jobb eredményt ért el, sőt nem is az egyesület, hanem a versenyzők. A tavalyi évben egyesületünk az országos ranglistán a 208 bejegyzett klub közül a tizenhatodik helyen végzett.



2016-ban értük el fennállásunk eddigi legjobb eredményét. Harmincöt magyar bajnoki érmet (11 arany, 9 ezüst, 15 bronz), s tizenkét ötödik helyezést szereztek judósaink. Két Európa-kupa győzelem mellett, megnyertük az ifjúsági csapatbajnokságot, és nemzetközi szinten is rendkívül jól szerepeltek versenyzőink az ifjúsági korosztályban, csapat Eb, második hely. A paralimpián, Rio de Janeiróban hetedik helyezést ért el látássérült versenyzőnk.

Neveket nem szerettem volna írni, mert nagyon sok lenne. Úgy érzem – és a versenyzőim is ezt vallják –, hogy ez egy csapat, egy nagyon jó közösség, ezért tudtuk ezt a nagyszerű eredményt elérni, ebben mindenki benne van, az is, akinek ebben az évben nem sikerült eredményt elérni. Jövőre lehet, hogy neki sikerül,vagy neki is sikerül, ezért dolgozunk.
 
Köszönettel és hálával tartozom volt edzőmnek, az egyesület elnökének, Keserű Józsefnek az áldozatos munkájáért, amit az klubért tesz, és nem utolsó sorban a szülőknek, akik segítsége nélkül nagyon nehéz dolgunk lenne. Versenyzőimnek szívből gratulálok ehhez a nagyszerű teljesítményhez.
 
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Hajtós Bertalan)