Baján, a serdülő A országos bajnokságon kilenc judóssal szállt harcba az érmekért az Ippon Judo Tatabánya csapata. A tatabányaiak több éremmel térhettek haza, az egyesület értékelése következik.



„A lányoknál a 40 kilogrammban Vaska Fanni erőnyerőként kezdte meg a versenyt, majd következő mérkőzésén ellenfelén dobott egy jukót, amit később, egy perc után töröltek. Végig aktívabb volt ellenfelénél, de nem merték inteni, így aranypont következett, ahol Fanni kapott egy sidót, öv alatti fogásért. A reklamáció után a bírók azt mondták, hogy nem jukó volt, hanem vazari. Nagyon érdekes. Fanni profi módon viselte ezt és a vigaszágon mind a három ellenfelét ipponnal győzte le, így megszerezte a bronzérmet.

A 44 kilogrammban Oláh Adrienn sajnos az első mérkőzésén vereséget szenvedett, majd ellenfele nem vitte tovább, így helyezetlenül zárt. A 48 kilogrammban Keller Rebeka a döntőig minden mérkőzését ipponnal nyerte, majd a döntőben ismét a bírók kerültek főszerepbe, ugyanis két jukót dobott Rebeka és két sidót kellett volna kiosztani az ellenfélnek. Következett az aranypont, ahol megkontrázták a versenyzőnket, ezért a második helyen végzett.

Az 52 kgban Váradi az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyt. A 40 kilogrammban a még csak diák A korosztályos Ábrahám Benjamin derekasan helytállva a nagyobbak között is szépen dolgozott, de sajnos kiesett a versenyből.

A 45 kilogrammban Szabó Áron, nagyon szépen versenyezve, betartva az edzői utasításokat egészen a döntőbejutásig menetelt és ipponokkal győzött. A legjobb négy között a küzdelem hevében Áron végrehajtott egy tiltott technikát, hangsúlyozom nem szándékosan, amiért leléptették. Áron ez után a harmadik helyért küzdött, majd megnyerve a mérkőzést bronzérmet nyert.

Az 50 kilogrammban Kovács Attila erőnyerőként kezdett, majd vereséget szenvedett, így a vigaszágra került, ahol sikerült begyűjtenie egy győzelmet, majd következő meccsén sajnos ismét veszített, helyezetlenül zárt.

Az 55 kilogrammban Pokk Armand minden mérkőzését ipponnal nyerte meg egészen a döntőig, amit vastagon meg is nyert vazarival és három judóval. Armand egész nap nagyon szépen és magabiztosan versenyzett. A 66 kilogrammban Miklósvölgyi Dániel, aki szintén csak diák A korosztályos belekóstolt a serdülő mezőnybe is, minden tőle telhetőt megtett, de sajnos kiesett a versenyből.

Versenyzőink csak első éves serdülők, egész évben nagyon nagy terhelést kaptak és sok versenyen vettek részt, nagyon sok szép eredményt elérve. Ez köszönhető a sok jól elvégzett minőségi munkának és az eredményeket tekintve nagyon jó úton járunk.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Ippon Judo Tatabánya)