A Miskolc Városi Sportiskola egy olyan élsportfejlesztési programot dolgozott ki, amibe a nemzetközi és hazai szinten legeredményesebb versenyzőiket – köztük judósokat – támogatják.




Feczkó Csanád négyéves kora óta sportol. Annak idején a judót választotta, és azóta ki is tart e mellett a sportág mellett. Most tizenhat éves, a jezsuita gimnáziumba jár, és közben heti nyolc edzésen vesz részt a Miskolc Városi Sportiskolában.

Ő és négy társa szeptembertől július végéig minden hónapban felkészülési támogatást kap mostantól, amelynek összege nettó huszonötezer forint. A fiatalok már bizonyítottak, hiszen számos arany- és ezüstérmet tudnak felmutatni, akár az idei nyáron is.

– Feczkó Csanád ezüstérmes lett az ifjúsági Európa-bajnokságon Finnországban, Bacsa Fanni pedig a debreceni serdülő országos bajnokságon ért el kimagasló eredményt – sorolta Deák Bárdos Mihály, az MVSI szakmai vezetője. – Nemcsak aranyérmes lett, hanem távolugrásban minden idők legjobb eredményével győzött: 613 centiméterrel.

A judo és az atlétika mellett még jól teljesítettek a sportolók kajak-kenuban, úszásban és kosárlabdában.
– Az öt tehetséges fiatalt is ezekből a sportágakból választottuk ki: ketten vannak judósok, egy kajak-kenus, egy úszó és egy atléta – ismertette Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője. – Nagy feladat előtt állnak mind az öten, ugyanis nyáron Győrben lesz az ifjúsági olimpia. Ott kell és bízunk bennük, hogy fognak is tudni teljesíteni.

Illyés Miklós elárulta azt is, hogy az országban egyedül Miskolcon van ilyen felkészülési támogatási rendszer. Az MVSI életében az is változás lesz, hogy új kosárlabda- és röplabdaedzőkkel bővül a létszám.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Fotó: Végh Csaba)