Nem bízták a véletlenre a dolgot a Samurai JC-nél, kiváló judóssal bővítették az edzői csapatot idén szeptembertől. Csizmadia Eszter lett az új szamurájos edző, aki a magyar judo első női kvalifikációsolimpikonjaként, 2000-ben a sydneyi olimpián képviselhette Magyarországot.




Havasi Viktor és Csizmadia Eszter


Hazai és nemzetközi versenyzői pályafutásának főbb állomásai női 63 kilogrammban: nyolcszoros felnőtt magyar bajnok, 1993-ban EYOD-győztes, 1998 és 1999 között háromszoros Világkupa-érmes, Európa bajnoki hetedik helyezett, 1999-ben Universiade-győztes, 1999-ben világbajnokságon bronzmeccset vívott, ahol végül az ötödik helyen végzett.




Fridrich Annamária olimpikon judo bíró
Havasi Viktor vezetőedző
Csizmadia Eszter olimpikon, judo szakedző


2001-ben vonult vissza a judo versenyzéstől, elvégezte a Testnevelési Egyetem judo szakedzői szakát, majd a versenybírói tanfolyamokat is, első osztályú bíróként tartja nyilván a Magyar Judo Szövetség. Edzőként dolgozott Diósdon és Érden, majd családi és munkahelyi változások miatt hosszabb időre visszavonult a judótól. Havasi Viktor – a Samurai JC vezetőedzője – megkeresését viszont örömmel fogadta, így 2016. szeptemberétől a Samurai JC-t erősíti kiváló judo szakmai és pedagógiai munkájával.




Eszter kvalifikációt szerző versenyzőként, Panni bíróként járt első magyar judós hölgyként olimpián

„Nagyon sok a tanítványunk, párhuzamos csoportokat is kellett indítanunk, hogy mindenki részt vehessen az edzéseinken, a tudásának, korának megfelelő képzést kapván – mondja Havasi Viktor, vezetőedző, a klub elnöke. – Bővítettük hát az edzői csapatot, mivel az ovis, tanfolyamos edzések mellett a versenyzőink mindennapos edzését, sőt a reggeli különedzéseket is meg kellett, hogy oldjuk. Négy korosztályban versenyeztetünk, ez már nem egy-két emberes munka, minden hétvégén versenyekre járunk így is. De ezt imádjuk, ez az igazi hivatásunk, az életünk. Eszterrel pedig remek csapatot alkot a Samurai JC, ebben biztos vagyok.”




Az egyik haladó és versenyzői csoport az új edzővel


„Mind a gyerekek, mind a szülők nagy örömmel és várakozással fogadták Csizit (judós körökben régen így hívtuk őt), nagyon büszkék vagyunk, hogy csatlakozott az edzői csapatukhoz – meséli Fridrich Annamária, olimpiai versenybíró, a Samurai JC vezetőségi tagja, edzője. – Egy hihetetlenül jó és óriási versenyzői tapasztalattal rendelkező judósról van szó, aki mind állásban, mind földön remekül tud tanítani a gyerekeknek. Eszter imádja ezt a sportot, nagyon jól bánik a fiatalokkal, kedves, de ugyanakkor tud szigorú is lenni, ha szükséges. Igazi szamuráj, alázattal és fegyelemmel dolgozik, de a lelke és szíve az hatalmas. Olyan, mintha mindig is együtt dolgoztunk volna.”


A Samurai JC fotóalbumai
Május-júniusi események 2016

Nyári táborok 2016
Rió 2016
Őszi események 2016
Új edzők, új edzések a Samurai JC-ben-2016


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
)