A Hell-Miskolci Judo Club 70 kilós kiválósága, Gercsák Szabina – ifjúsági olimpiai bajnokként – csak egy hajszállal maradt le riói kiküldetésétől, így otthonról követi az olimpia eseményeit.





„Mindent nézek, ahol magyar van, de azért az edzésmunkám mellett nem egyszerű dolog hajnalban felkelni – mondta Gercsák Szabina, majd hozzátette: – Még szerencse, hogy felvételről többször megismétlik az eseményeket. Láttam Szász Emese fantasztikus vívását és Hosszú Katinka remeklésének pillanatait is, rajtuk kívül az úszó Kenderesi Tamásért szorítottam, vele együtt szerepeltem a Kínában tartott ifjúsági olimpián. Rió egyébként már nem indít meg annyira, mint gondoltam, ugyanis volt elég időm arra, hogy belenyugodjak, nem leszek ott a mezőnyben. Egészségügyi szempontból mellesleg megoldottam volna, ugyanis két éve fájdalmakkal versenyeztem: a keresztcsontomban lévő kisebb ficamok, aztán a repedezett porc és a benne lévő gyulladás akadályoz, bár most éppen javulgatok.”

A miskolci judoka ezután arról beszélt, hogy sportágának küzdelmeit nem olyan jó nézni:

„Nagyon szorítottam Karakas Hedvignek és Ungvári Miklósnak is, őket azonban egészségügyi problémáik hátráltatták. Nem is olyan régen együtt voltam Japánban Hédivel, aki azért sírt sokat a táborban, mert már nem bírta a munkát. Egyébként pedig nyolc első helyezést remélek, mivel kajak-kenuban egészen bizonyosan hozunk két győzelmet és még fél tucat sportágban – például atlétikában, birkózásban, lövészetben, öttusában, vízilabdában, vagy éppen úszásban és vívásban – vannak még komoly esélyeink. Egy szó, mint száz: Brazília sok szépet és jót hoz még nekünk a hátralévő időben.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Boon.hu)