Az elmúlt hétvégén Temesváron rendezték meg a tíz és tizenegy éven aluliak országos bajnokságának döntőjét, amelyen az Arad megyei Zerindi Sportklub öt ifjú judóssal vett részt. A zerindiek mind a tíz, mind a tizenegy évesek versenyében szereztek érmeket.





A tíz éven aluliaknál Szilágyi Andor 30 kilogrammban jukóval bizonyult jobbnak a csíkszeredai Mátyás Gellértnél. Ugyanebben a korosztályban, a lányok versenyében szerepelt Kovács Vivien, aki a 29 kilogrammosok között helyezés nélkül zárt.

A tizenegy évesek versenyében a 46 kilogrammosok között küzdő Komlósi Erik egy galaci ellenféllel szemben győzött a döntőben vazarival, így ő is aranyérmes lett. Ugyanebben a korosztályban a 42 kilogrammosok között Kiss Krisztián bronzérmes lett. A 27 kilogrammos Ádám Dominik nem tudott a dobogóra felférkőzni.

A Zerindi SK másik két versenyzője egy héttel korábban Nagybányán vett részt a tizenkét éven aluliak országos bajnoki döntőjén. A nagybányai döntőbe 38 kilogramm Kiss Huba, illetve 42 kilogrammban Gali Zsombor kvalifikálta magát. Előbbi helyezetlenül zárt, míg utóbbi ezüstérmes helyen végzett. A Zerindi Sportklub versenyzőit Téglás Róbert edző készítette fel.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Nyugatijelen.com)