A Városházán rendezett ünnepségen adták át a 2016. évi Tatabánya Sportjáért Díjat és a Földi Imre Sportösztöndíjakat. Salánki Evelin, az Ippon Judo Tatabánya judósa is az ösztöndíjasok között szerepel.




Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a tatabányai sportegyesületek színeiben sportoló tehetséges fiatalok felkészülésének, versenyeztetésének segítése céljából, Földi Imre Sportösztöndíj elnevezéssel, évi öt millió forintos, évenként négy fő számára adható és eredményességi támogatás formájában odaítélhető pénzügyi alapot hozott létre. A sportösztöndíjat mindig az előző naptári évben elért eredmények alapján ítélik oda.

A fiatal sportolók a Himnusz eléneklése után Schmidt Csaba polgármestertől és az ösztöndíj névadójától, Földi Imre olimpikontól, a Nemzet Sportolójától vehették át a támogatásról szóló adományleveleket.

Salánki Evelin judós, az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület sportolója, edzője Csernoviczki Csaba. A kitűnő sportoló tagja a felnőtt női olimpiai judo válogatott keretnek. Edzésmunkája és hozzáállása igazolja az elért eredményeit. A 2015. évi U23-as Európa-bajnokságon harmadik helyezést ért el.

Tatabánya méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját is, akik vagy amelyek tevékenységükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, kiemelkedően gazdagították társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti, sport és egyéb értékeit.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Regioregia.hu)