Tizenegy kaposvári vállalkozás és az önkormányzat is támogatja a tehetséges kaposvári sportolókat a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program keretében, a program fő médiatámogatója a Kaposvarmost.hu. Az idei támogatási szerződéseket, összesen mintegy tízmillió forint értékben, pénteken írták alá az érintettek a Városházán.




Nyolc kaposvári tehetséges sportoló részesül idén a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program pénzügyi keretéből, hogy sikeresen felkészülhessenek sportáguk versenyeire, és eredményesen szerepelhessenek azokon. A három évvel ezelőtt, civil kezdeményezés mellé elsőként a város állt oda támogatóként, akkor kétmillió forinttal, majd a következő évben már négymillióval, s az idén ugyancsak négymillió forinttal.

„Az önkormányzat támogatásával párhuzamosan megkerestük a kaposvári cégeket, hogy álljanak ők is a sportolók ügye mellé. Köszönet a cégvezetőknek, hogy ezt megtették, van, aki már többedszer ír alá ilyen megállapodást – mondta Borhi Zsombor alpolgármester az ünnepélyes aláíráson. – Hozzátette, hogy az elsődleges cél azon helyi, tehetséges sportolók támogatása, akik Kaposváron élnek, és itteni színekben versenyeznek, másrészt hosszú távon a program célja, hogy legyenek kaposvári olimpikonok.

Jelenleg öt felnőttkorú versenyző és három utánpótláskorú fiatal sportoló vesz részt a programban.


A támogatott sportolók:
Dudás Dániel - úszás
Csima Laura - kajak, alpesi sí
Szerb Mátyás - snowboard
Nagy Tamás János - atlétika
Torma Anett - atlétika
Bajnok Eszter - atlétika
BOROS BENCE - JUDO
Tóth Richárd - ökölvívás

A támogatók
Kaposvár Megyei Jogú Város
Kacsó Gép Kft.
Győri Kft.
Kométa
Som-Plast
Koronás Cukor
Szabó Fogaskerékgyártó Kft.
Kapos Atlas
MG. Produkt Kft.
Kaffka Kft.
Kaposplast
Lamello


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Kaposvarmost.hu
Sáska Annamária írása)