A Mogyi-Bajai Judo Clubot nagy megtiszteltetés érte az által, hogy Oroszország egyik legerősebb egyesületétől kapott meghívásnak tehetett eleget. A Sambo 70 nevű moszkvai egyesület amellett, hogy mintegy kétezer fős taglétszámot mutat, rendelkezik olimpiai érmes versenyzőkkel és csapat Európa-bajnoki címmel is.




A nagynevű egyesület egy utánpótlás korú versenyzője és édesanyja az előző évben a bajai nemzetközi edzőtáborban járt és annyira megtetszett neki a tábor színvonala, a város hangulata és a rendezők kedvessége, hogy közben járt a moszkvai klub vezetőségénél, hogy hívjanak Magyarországról is egy egyesületet a Judo Spring Hopes-kupa nemzetközi versenyre.

Az eseményre négy földrész tizenöt országából érkeztek versenyzők: Egyesült Államok, Egyiptom, Kazahsztán, Grúzia, Azerbajdzsán, Lettország, Litvánia, Fehéroroszország, Ukrajna, Ciprus, Szerbia, Németország, Franciaország, Hollandia, Magyarország egy-egy klubja igyekezett felvenni a versenyt az orosz egyesületekkel.

A bajaiaknak sajnos nem hozott sok sikert, de annál több tapasztalattal gazdagodtak a fiatal reménységeik. A kétnapos egyéni, illetve csapatversenyt követően még másfél napot együtt edzettek az ott maradó nemzetek versenyzőivel. Minden szinten kielégítő rendezésben és fogadtatásban részesült a tizenhárom főt számláló bajai különítmény.

Ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatóiknak: Vida Andrásnak, Rácz Péternek és Forrás Gábornak, akik az utazáson kívül, a kint tartózkodásukkor is segítették a csapatot.


A Mogyi-Bajai JC Oroszországban tatamira lépő versenyzői
42 KG:
Szőllősi Balázs, Andrási Márton, Andrási Gellért
50 KG: Tarnai Kevin
55 KG: Tábori Bence, Piukovits Kornél
66 KG: Kovács Dániel
81 KG: Vida Gergő
Edző: Hammer Erik, Andrási Barna


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Mogyi-Bajai JC)