A huszadik születésnapját ünneplő Magyar Judomesterek Clubjában mintegy félszáz judós koptatja a tatamit jelenleg heti két alkalommal, s nem is akárhogyan. Flóri Miklós tanítványai rendszeres résztvevői a veterán versenyeknek a legmagasabb szinteken.




Kezdetben Tasnádi László évi néhány alkalommal szervezett összejöveteleket a veterán judósoknak, s az utolsó ilyen találkozón döntöttek úgy többen a résztvevők közül, hogy egyesületi formában próbálják tovább vinni az eseményt. 1996. szeptemberében Magyar Veteránok Judoklubja néven látott napvilágot a klub, Flóri Miklós elnökletével.




Az első időszakban tizenöt fő vett részt az edzéseken, az edzői szerepkör pedig megoszlott a tagok között. Az egységesség és a hatékonyság érdekében később egyszemélyben Flóri Miklóst nevezték ki a csapat edzőjeként.

Az aktuális létszám negyvenhét fő. A judokák nem csak a fővárosból jönnek, vannak akik hatvan-hetven kilométerről járnak be a Magyar Judomesterek Clubjának edzéseire. Sőt, határon túli versenyzői is vannak az egyesületnek: az erdélyi Sinka Szabolcs, Szőcs László és Tordai Levente is Flóri mester csapatát erősíti.




Ugyancsak a Magyar Judomesterek Clubját képviseli a nemzetközi kata versenyekben érdekelt páros, a legutóbbi világbajnokságon a nyolcadik helyen végző Járdán Tamás és Radics András. Járdán Tamás ráadásul nem csak versenyzik, dr. Pados Róberttel – aki szintén egyesületi tag – egyetemben bíráskodik is a formagyakorlatok versenyein.



A 2015-ös évig a KSI SE judotermében tartotta edzéseit a veterán csapat, ma már a BHSE Tüzér utcai bázisán gyűlnek össze heti két alkalommal, kedden és csütörtökön este héttől fél kilencig.

A csapat judósai nem csak tréningeznek, aktív résztvevői a veterán versenyeknek. A legjobbak a november 18. és 21. között a Fort Lauderdale-ben megrendezendő veterán világbajnokságra készülnek. A júniusi porec-i veterán Európa-bajnokságra tizenegyen utaztak a csapatból, heten éremmel térhettek haza.



Ami a klub fenntartását illeti, nincsenek könnyű helyzetben Flóri Miklósék. A Magyar Judo Szövetségtől direkt anyagi támogatást nem kapnak, alkalmanként néhány szponzor nyújt némi segítséget, de a versenyzőknek a saját zsebükbe is bele kell nyúlniuk, hogy szeretett sportáguknak hódolhassanak szabadidejükben. A BHSE igyekszik kivenni részét a segítségnyújtásból, ingyen használhatják a judotermet a veteránok, ahogyan tették azt az első tizenöt évben is, még a KSI SE kötelékében. 



Zárásként, Flóri Miklós a jövőképet firtató kérdésünkre elmondta: csapatának keménymagja nem tinédzser, és még csak nem is harminc éves, de szerencsére azért van utánpótlásuk, akadnak akik szívesen tanulnak a veteránoktól. A legnagyobb szívfájdalmuk, hogy nincs saját edzőtermük, a BHSE judotermének kihasználtsága miatt csak heti kétszer másfél órát tudnak edzeni, holott igény lenne többre is.

A következő napokban megismerkedhetnek a Magyar Judomesterek Clubja történetével, jelenlegi helyzetével, nagy alakjaival és reménységeivel, létesítményével, edzőivel, versenyeivel és támogatóival. A Judoinfo oldalán a Klubok menüpontban létrehoztunk egy aloldalt az egyesület számára – tisztelegve a 2008-óta tartó elkötelezett és jelentős támogatásukért –, ahova ezentúl a klubot érintő cikkeket gyűjtjük. Hamarosan egy újabb egyesület alapos bemutatása következik!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)

Támogatóink

Magyar Judomesterek Clubja

Vezetőedző:
Flóri Miklós

Honlap:
www.masterjudohungary.hu




Email:
hungarianmastersjudoclub
@gmail.com


Edzőterem címe:
KSI SE judoterem
Budapest, XIV. Istvánmezei út 1–3.