jibanner ksi3

A nyáron többször is nagyon beázott, majd ettől életveszélyessé vált a dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornaterme, amelyet már a tanév megkezdése előtt le kellett zárni. A vészhelyzetben kiemelt fővárosi klubok, a zuglói KSI SE és a BVSC is az olimpiai iskola segítségére sietett. A felújított tornaterem átadásán részt vett Pánczél Gábor, a KSI SE judo mesteredzője is.




Annak ellenére, hogy az intézmény a kerületben egyedüliként egy multifunkcionális sportudvarral is rendelkezik, a 779 diák mindennapos testnevelése – és a csapadékos ősz – nagyon igényelte volna a tornatermet.

A beázás ráadásul a tornateremmel szomszédos ebédlőt is használhatatlanná tette, így a kerület egyik legnépesebb általános iskolája egyszerre maradt tornaterem és ebédlő nélkül. A felújítás a vártnál lassabban haladt, így az átmeneti helyzetben a mezős diákok étkeztetésére és tornáztatására is megoldást kellett találni. Az előbbi két szomszédos intézmény, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium bevonásával történt, az utóbbi problémát azonban nehezebb volt orvosolni.

Végül a BVSC és a KSI SE segített az olimpiai iskolának, az előbbibe úszni, az utóbbiba pedig judózni jártak a mezős gyerekek. A tornaterem november közepére készült el, s mivel az elsős diákok avatása minden esztendőben Mikulás napján történik, az intézmény vezetése úgy döntött, december 5-én kihasználva az alkalmat a legkisebb mezősök mellett a felújított tornatermet is felavatja.

Az ünnepi eseményen a meghívott díszvendégek, többek között a tornaterem névadója, Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, Tóth Csaba országgyűlési képviselő, Hajdú Flórián alpolgármester, a képviselő-testület több tagja és Pánczél Gábor, a KSI SE judo mesteredzője kötötték fel a Mező suli szimbólumát jelentő sárga nyakkendőt az elsősök nyakába.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014

Forrás: mob.hu
Riersch Tamás írása)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)