jibanner ksi3

A KSI SE utánpótláskorú versenyzői tavaly 32 érmet nyertek a korosztályos világversenyeken. Az 55 éves sportiskola a legjobbjait köszöntötte a Bajnokok Gáláján.




Az év legeredményesebb fiatal versenyzői a kajak-kenu szakosztályból kerültek ki: a leányok között a Biben Karina, Bakó Olga párosra, a fiúk mezőnyében pedig Varga Ádámra esett a választás, de az ifjúsági világbajnok judós, Varga Brigitta is a jelöltek között volt. Bajnokok Gáláján köszöntötte a tavaly legeredményesebben szerepelt versenyzőit a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület, vagyis a KSI SE, amely idén ünnepli az anyaintézmény fennállásának 55. évfordulóját.

A fővárosi klub nem is kezdhette volna szebben a jubileumi esztendőt, mint a kiugróan sikeres 2017-es év legjobbjainak jutalmazásával. Az utánpótlás-nevelés legfontosabb fővárosi bázisának a versenyzői tavaly összesen 44 érmet nyertek a nemzetközi színtéren, s ebből 32 született fiatalok jóvoltából.



Az ünnepi estén dr. Szeneczey Balázs, a főváros főpolgármester-helyettese köszöntötte a gála résztvevőit. Azt hangsúlyozta, hogy a jelenlévő versenyzők nap mint nap a nehezebb utat választják, a komfortzónájukból kilépve, nagy áldozatokat hozva dolgoznak nagyszerű eredményeikért, s amikor veszítenek, azt is emelt fejjel teszik, hiszen erre is nevel a sport, nem csak a győzelemre.

A házigazda nevében Oláh Tamás, a KSI SE szakmai alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszélt az anyaintézmény 55. éves évfordulójának megünnepléséről, s arról, hogy a kiemelkedően eredményes 2017-es esztendő értékelése méltó bevezetése a jubileumi esztendőnek.

A KSI hagyományaihoz híven a díjazott sportolók többsége utánpótláskorú volt. S a bajnokok többen voltak, mint az érmesek és a helyezettek. A legnagyobb létszámmal a kajak-kenusok képviseltették magukat, akik a tavalyi korosztályos világversenyeken szinte zsákszámra nyerték az érmeket. Nem is lehetett azon csodálkozni, hogy a legeredményesebb női utánpótlásversenyző a Biben Karina, Bakó Olga kajak kettős, míg a legeredményesebb  férfi utánpótlás-sportoló a szintén kajakos Varga Ádám lett. Előbbiek a síkvízi ifjúsági Európa- és világbajnokságon, valamint a maratoni vb-n állhattak a dobogó legmagasabb fokára, utóbbi pedig az ifjúsági és a maratoni vb-n nyert aranyérmet.




Varga Brigitta (balról a második) a világbajnoki dobogón


Nem lehetett könnyű eldönteni, ki kapja a bajnokok bajnokának járó díjat, hiszen a judós Varga Brigitta, a sportlövő Egri Viktória, a strandkézilabdázó Pintér Klaudia vagy a kajakos Gazsó Dóra Alida, Racskó Fruzsina, Szabó Ágnes, Vékássy Levente és Redl András is világbajnok lett a korosztályában. Nem beszélve az Európa-bajnokságok győzteseiről és a többi érmesről.

„A riói olimpia évében, amikor a klub történetének legtöbb versenyzője vett részt az ötkarikás játékokon, azt hittük, nem lehet felülmúlni azt a sikert – összegezte az eredményeket Preiszler Gábor, a KSI SE alelnöke. – És tavaly ez mégis megtörtént. Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre, s az ötvenötödik évfordulóra nagyszerű dolog lenne ötvenöt érmet gyűjteni. Persze ne felejtsük el, ez a negyvennégy medália is csodálatos teljesítmény. Az eredményeken túl azonban nekünk az is nagyon fontos, hogy örülni lássuk a fiatal versenyzőket. Mert bár sportolókat nevelünk, a munkánk igazi értékmérője az lesz, milyen emberekké válnak felnőttkorukra.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Fotó: Utanpotlassport.hu
IJF)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)