jibanner ksi3

Sokáig kizárólag utánpótlás-nevelő egyesületként működött a KSI, majd a kétezres évek elejétől - amikor már nem lehetett bent maradni az országos versenyrendszerben, mint sportiskola – megalakult a Központi Sport- és Ifjúsági Sportegyesület, ahol az utánpótlás mellett a felnőttek versenyeztetése is zajlik a mai napig.




Nagyításhoz KLIKK A KÉPRE!


Dr. Hetényi Antal Gábor irányítása alatt a KSI SE judo szakosztályában mintegy háromszázötvenen sportolnak, a létszám nagyobbik részét a KSI központi termeibe edzésre járók teszik ki. Budapest XIV. kerületében, Zuglóban, a volt Jégszínház első emeletén a felnőttek, a juniorok, az ifjúságiak és a serdülők készülnek Pánczél Gábor, Preiszler Gábor és Horváth István Dávid szakedzők irányításával.




Mindössze néhány méterre, a Nemzeti Sportcsarnok alagsorában található második számú judoteremben pedig a diák A-, B- és C-korcsoportba tartozó, valamint a tanfolyamos képzésben részesülő tanítványok tréningeznek, a szintén szakedző, Szombat Attila vezetésével.





Az egyesület tagjai minden hétköznap reggel és délután, összesen akár heti tíz alkalommal vehetnek részt az edzéseken. A kedd reggeli egy speciális alkalom, amikor brazil jiu-jitsusokkal közösen van mód a földharctudás fejlesztésére.

További három helyszínen biztosít edzéslehetőséget a KSI SE a judózni vágyóknak: A XVI. kerületben lévő Colosseum Fitnessben dr. Fehér Zsófia és Metz Márk, Budafokon (XXII. kerület) az Európa-bajnoki bronzérmes Joó István, illetve a XIV. kerületben, a Mező Ferenc Általános Iskolában Tóth János tart elsősorban tanfolyam jellegű foglalkozásokat.




A KSI SE rendre az élmezőnyben végez az éves egyesületi rangsorban, a 2013-as és a 2014-es fölényes győzelem után, az elmúlt esztendőt a második helyen zárta az Atomerőmű SE mögött, hajszálnyival, mindössze százötvenkét ponttal lemaradva.






Az éves rangsorokban elfoglalt előkelő pozíciók tehát jól mutatják, hogy a KSI-ben kiváló munka folyik, a központban dolgozó összes edző kezei alatt megtalálhatók hazai és nemzetközi bajnokok. A klub jelenlegi zászlóshajói a riói olimpiára készülő Tóth Krisztián és Joó Abigél, azonban az edzők senkivel sem kivételeznek, számukra egy magyar bajnokságot nyerő versenyző is legalább annyira értékes.




Ami az egyesület fenntartását illeti, három bevételi forrásról beszélhetünk. Az első – amely a szakosztály egyik legfontosabb célkitűzése is egyben –, hogy mindig arra törekednek, legyen egy-két nemzetközi szinten eredményes versenyző, aki kitermel olyan műhelytámogatási pénzeket, amelyből megoldhatóvá válik az utánpótlásban lévő versenyzők menedzselése. A második a tagdíjakból befolyt összeg, a harmadik pedig a KSI-től kapott támogatás.





Az edzők által csak „Tozsó bának” hívott dr. Hetényi Antal Gábor – aki a magyar judosport első olimpiai pontjait szerezte meg 1972-ben, Münchenben – megálmodta és megvalósította azt a rendszert, amely a KSI SE judo szakosztályát egységessé, eredményessé, a judózni vágyók számára pedig vonzóvá teszi napjainkban is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Horváth György)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)