Az idei European Open-sorozat hétvégi állomásán a kecskeméti Szabó Csaba ismét kitett magáért: három győzelmet aratva, két vereséggel az ötödik helyen zárt, és ezzel megszerezte az Európa-bajnokságra szóló repülőjegyét.




A 60 kilogrammos judós francia, román és holland ellenfelét technikai bravúrokkal legyőzve szerezte meg az ötödik helyet.

„Versenyzőnknek a nymburki nemzetközi tábor következik, majd Kecskeméten az első osztályú magyar bajnokság. Ezt követően, remélhetőleg japán edzőtábor, majd a felnőtt Európa-bajnokság szerepel a programban, májusban pedig indul a kétéves olimpiai kvalifikációs ciklus, amelynek célja a 2020-as olimpiai szereplés” – nyilatkozta Nagysolymosi Sándor, a Kecskeméti JC-KESI vezetőedzője.

Három érmet és két pontszerző helyezést zsákmányoltak a Kecskeméti Judo Club-KESI judósai a serdülő diákolimpia országos döntőjéről, amelyet március első szombatján rendeztek meg Cegléden. Az eseményen 270 induló, súlycsoportonként húsz-harminc versenyző mérettette meg magát.

„A kecskeméti sportolók két ezüstöt, egy bronzot, egy ötödik és egy hetedik helyezést hoztak el. Színvonalas mérkőzések mentek egész nap, nagyon látszódik a judokák folyamatos fejlődése, hiszen technikailag és taktikailag is érik a munkájuk – vélekedett Nagysolymosi Tibor edző.

– Cigány Lázár (50 kg, Kecskeméti Református Általános Iskola) a hetedik helyen zárt, két vesztett és egy nyert mérkőzéssel. Lázár komoly visszatérő, hiszen egy év kényszerpihenő után nemrég kezdhette újra a munkát. Úgy gondolom, hamarosan vissza fogja magát dolgozni az élmezőnybe, ha folytatja szorgalmas munkáját.




Jaksa Ákos (55 kg, Kecskeméti Református Gimnázium) bronzérmet nyert, egy vesztes és négy nyertes mérkőzéssel szépen hozta a tőle elvárhatót. Hrabovszky Ricsi (60 kg, Arany János Ált. Isk.) második helyezést ért el, szépen menetelt a döntőig, három meccset is nyert zsinórban, a fináléban azonban legyőzőjére talált.

Major Ádám (66 kg, Katona József Gimnázium) elhozta az ezüstérmet, három győztes mérkőzés után jutott a fináléba, ahol idősebb és tapasztaltabb partnerével már nem bírt el. Kriminál Áron (+81 kg, Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Ált. Isk.) az ötödik helyen zárt, három meccséből egyet nyert kettőn kikapott, ám második mérkőzésén meglepő bátorságról tett tanúbizonyságot.

Mindent összevetve sikeres versenyen vagyunk túl. Látom tanítványaimon a fejlődést, technikailag, taktikailag és mentálisan is. Az országos diákolimpia a második legrangosabb verseny az országban a magyar bajnokság után. Úgy gondolom, biztatóak ezek a szép eredmények a jövőt illetően.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Kecskeméti Judo Club
Fotó: MJSZ, Horváth György
KJC)



Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.