A Kecskeméti Judo Club versenyzői több események is sikerrel vettek részt a hétvégén: a felnőtt és junior Magyar Kupáról, a serdülő B diákolimpiáról és a Kőrös-kupáról is érmekkel térhettek haza.




A csurgói felnőtt és junior Magyar Kupán Cseh Márk (66 kg) és Csillag István (73 kg) is bronzérmes lett.

„Csillag István eredménye engem is meglepett, hiszen hivatása mellett, kevés judoedzéssel érte el a kiváló eredményt. Márk még mindig kiegyensúlyozatlan, időnként dekoncentrált munkát mutat versenyhelyzetben. Judóban pedig elég a tizedmásodperces kihagyás is…” – jegyezte meg edzőjük, Nagysolymosi Sándor.




Kaszón került sor a serdülő B-korcsoportos diákolimpiára, amelyen két indulóval vettek részt a Kecskeméti JC-KESI judós fiataljai. A 36 kilogrammos Feyér Zétény sajnos harminc dekával átesett a 40 kilogrammos kategóriába, így nem tudta érvényesíteni technikáit, elvérzett. Major Ádám viszont bemutatkozott az új súlycsoportjában, a 66 kilogrammban és három ipponos győzelemmel meg is szerezte az elsőséget. A Katona József Gimnázium diákja tovább öregbíti az almamáter volt judósainak hírnevét.




Február első szombatján a Kecskeméti Judo Club-KESI legfiatalabbjai és serdülői Nagykőrösön szerepeltek. Összesen tizennyolc versenyzővel vettek részt a serdülő és diák korosztályos kupán, úgy, hogy a betegségekkel terhelt időszak miatt tíz tanítványuk nem tudott a többiekkel tartani. Így is nagyon népes mezőnnyel találkoztak a tornán, hiszen az indulók létszáma majdnem meghaladta az ötszázat.

„A népes mezőnyű súlycsoportokban akadtak szemet gyönyörködtető menetelések. Ilyen volt például Pusztai Maximilian és Székedi Igor munkája. Mindketten több nyert mérkőzés után érkeztek a 42 kilogramm döntőjébe, amelyet most Max nyert meg, egy héttel korábban viszont Igor volt a jobb.

Jaksa Ákos az 55 kilogrammos serdülőknél négy nyert mérkőzés után jutott a fináléba. Ott sajnos egy banánhéjon elcsúszva nem tudott felül kerekedni ellenfelén, de egész nap nagyon kiegyensúlyozott és fegyelmezett versenyzést mutatott” – értékelte a munkát Nagysolymosi Tibor edző.


A Kecskeméti Judo Club eredményei

Serdülők: …2. Jaksa Ákos (55 kg), Hrabovszky Richárd (60 kg) és Cigány Lázár (55 kg) helyezetlen
Diák A-korcsoport: …7. Szilvási Levente (35 kg)
Diák B-korcsoport: …2. Lovászi Bendegúz (55 kg), …4. Benkovics Bendegúz (50 kg), 5. Szabó Zolta Dániel (35 kg)
Diák C-korcsoport: 1. Pusztai Maximilian (42 kg), 2. Székedi Igor (42 kg), 3. Falusi Péter (27 kg), 3. Müller Luca (30 kg), 4. Baczúr Mirella (45 kg), 5. Szabó-Győrfy Zalán (33 kg), 5. Faragó Dávid (27 kg), 7. Szabó-Győrfy Csongor (42 kg), 7. Gara Nelli (27 kg). Brezina Dániel (39 kg, sérülés miatt), Farkas Zsolt (36 kg) helyezetlen
Edző: Nagysolymosi Sándor, Cseh Márk, Nagysolymosi Tibor


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: KJC)


Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.