A KJC-KESI judokái a Csaba Béla-emlékversenyen és az Euroliga elnevezésű körversenyen indultak el. Az Euroligát a tizenhat év alattiaknak találták ki, négy állomása van, Magyarországon, Szerbiában, Romániában és Horvátországban.



Tizenegy sportoló indult Kecskemétről, négy érmet és három pontszerző helyezést vittek haza. Major Ádám a diák A-korcsoportban három ipponnal nyert mérkőzése után nyakába akasztották az aranyérmet.

Az Euroligában tíz kecskeméti versenyző indult el. Cigány Zsombor +81 kilogrammban három nyertes mérkőzés után a döntőben maradt alul ellenfelével szemben, így a második helyen végzett. Lipótzy Eszter 52 kilogrammban szintén négy mérkőzést vívott. Második mérkőzésén egy gyönyörű belső combdobással győzedelmeskedett, végül ezüstérmet akasztottak a nyakába. Szabó Lili szintén ebben a súlycsoportban menetelt, ám végül az ötödik helyen zárt. Tóth Roland 66 kilogrammban változatos technikai megoldásokkal versenyzett. Két nyertes mérkőzése után az elődöntőben talált legyőzőre, de a bronzmeccsen szépített. Zsadányi Zsolt 60 kilogrammban, Madár Áron 50 kilogrammban végzett az ötödik helyen.


KJC egyéni eredmények
Diák A-korcsoport
Aranyérmes:
Major Ádám (60 kg)

Euroliga
Ezüstérmes:
Cigány Zsombor (+81 kg), Lipótzy Eszter (52 kg)
Bronzérmes: Tóth Roland (66 kg)
Ötödik helyezett: Madár Áron (50 kg), Zsadányi Zsolt (60 kg), Szabó Lili (52 kg)
Helyezetlenül zárt: Hrabovszky Richárd (55 kg), Jaksa Ákos (55 kg), Kékesi Levente (55 kg), Lipótzy Dániel (+81 kg)
Edző: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor


Maratoni hosszúságúra nyúlt a fiatalon elhunyt Tóth Péterről elnevezett emlékverseny. A KJC-KESI csapata serdülőkkel vett részt a versenyen és a zömében elsőéves judósok kitettek magukért. Kékesi Levente minden mérkőzését ipponnal nyerte, a döntőben villámmérkőzést produkálva fojtotta le ellenfelét. Szabó Sára tigrisként küzdve szerzett bronzot, míg Sándor Luca ugyanebben a kategóriában ötödik lett.

Zsadányi Zsolt harmadik helyezése is kemény küzdelmek árán jött létre, kisebb szépséghibákat okozva versenyzőnk arcán. Konkrétan úgy nézett ki a feje, mint Rocky Balboának a hetedik menet után... Lipótzy Dániel viszont ezüstöt húzott be, miután egy gyengélkedő, első mérkőzését veszítve három győzelmet kicsikarva mosolygós arccal állt a dobogón.

Hrabovszky, a „szelíd mosolyú gyilkos” alaposan megtréfálta az idősebbeket két villámgyors ippongyőzelmével. Ő ötödik lett. Major sérülés miatt nem tudta folytatni a küzdelmeket, míg Jaksa a rossz fogyasztásnak köszönhetően, nem találta helyét a tatamin. A verseny fél tízkor fejeződött be, mivel a négyszázötven résztvevőhöz kevésnek bizonyult a négy tatami.

Marosszéky Gábor és Nagysolymosi Sándor elégedett edzői mosollyal hagyták maguk mögött Eger várfalait.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: KJC.hu)



Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.