Két érmet vihettek haza a Kecskeméti Judo Club judósai a Győrszentivánban megrendezett junior országos bajnokságról, mindkét érem a dobogó harmadik fokáról érkezett.




A Magyar Kupa-győztes Cseh Márk és Holló László is bronzéremmel gazdagította gyűjteményét. Márk a 66 kilogrammban, míg László a 90 kilogrammban jutott el a harmadik helyig.

„Márkot a kupagyőzelme után a döntőbe vártuk, hiszen tehetsége és elvégzett munkája alapján az élen a helye. A judóban viszont elég egy tizedmásodpercnyi kihagyás, vagy rossz döntés és eldől a meccs. Most ez történt a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. Előtte két küzdelemben is fojtással diadalmaskodott, a bronzmeccsen egy gyönyörű karfeltolás technikával győzött.

Lacinak szintén lett volna helye a 90 kilogrammos döntőben. Sajnos az elődöntőben nem koncentrált eléggé, emiatt a hosszabbításban kapott ki. A bronzmeccsen megkontrázta ellenfelét, így iponnal nyert – értékelte a látottakat Nagysolymosi Sándor edző.

Két kecskemétinek nem sikerült helyezést elérnie. Balog Veronika 78 kilogrammban, Holló Dániel 90 kilogrammban indult el. „Veronika erős fogyasztás után indult a versenyen, kemény munka volt ez számára, így sajnos nem maradt ereje mérkőzéseire.”


Négy ifjúsági versenyzővel és Marosszéky Gábor edzővel, a Zalaegerszegi Judo Club elnökének meghívására régiós versenyen vettek részt a KJC-KESI judósai. A tanulás mellett sportoló amatőr judósok helyenként hősies helytállásról tettek tanúbizonyságot.

„Kis Csongor felülmúlta önmagát, minden meccsét ipponnal nyerte, így első lett. Finta Ferenc tenniakarása példaértékű lehet a profik számára is. Nála a kellő rutin hiánya okozott némi taktikai ballépést, így intésekkel kapott ki a döntőben és ezüstérmes lett. A két Borsodinak szintén az ezüstérem jutott, bár Máté a bemérlegelt súlycsoportját simán hozta. Küzdeniakarásban mindegyik versenyzőnk jelesre vizsgázott. Volt a versenynek sportpolitikai sikere is, hiszen az egykori válogatott judóst, ifj. Nagysolymosi Sándort a DDRJSZ elnökének választották a klubok. A három éve Zalaegerszegre költözött elnök, jelentős lendületet adott a zalai judónak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: KJC.hu)


Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.