Nyolc ország diákjai judóztak Kazincbarcikán
Nyolc ország diákjai judóztak Kazincbarcikán

December 9-én nemzetközi judoversenyt rendeztek Kazincbarcikán, az Irinyi tornacsarnokban a viadalra Anglia, Belgium, Észtország, Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Magyarország ifjú judósa kaptak meghívást.

A nap videója: Japán várja a magyar judósokat!
A nap videója: Japán várja a magyar judósokat!

Nem egészen három év múlva rendezik meg Tokióban az olimpiát és a paralimpiát. A magyar judocsapat meghívást kapott Maebasi városától, a mieink Japánban hangolódhatnak a játékokra!

Különleges receptkönyvben olimpiai bajnokunk
Különleges receptkönyvben olimpiai bajnokunk

Megjelent az Így főznek az Év sportolói című gasztrokönyv, amelyben több tucat legendás magyar sportoló között helyet kapott sportágunk egyetlen magyar olimpiai bajnoka, dr. Kovács Antal is.

Illés Zoltán lett az év férfi rendőr sportolója
Illés Zoltán lett az év férfi rendőr sportolója

Az év férfi rendőr sportolója lett Illés Zoltán rendőr törzsőrmester, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya járőrvezetője, a Kecskeméti Judo Club judósa.

A nap videója: két hónap Japánban
A nap videója: két hónap Japánban

A tokiói Grand Slam-verseny ötödik helyével zárta két hónapos japán túráját a vb-bronzérmes Karakas Hedvig, aki két hónapot töltött egyedül a távol-keleten a Szendai Egyetem csapatánál – a felkészülés részletei, a mélyebb tapasztalatok hasznosításáról beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Tóth Krisztián olasz bajnok lett!
Tóth Krisztián olasz bajnok lett!

Fáradhatatlanul gyűjti az érmeket, kupákat a KSI SE világbajnoki ezüstérmes judósa: Tóth Krisztián a mögöttünk hagyott hétvégén az Akiyama Settimo színeiben olasz bajnoki címet szerzett.

Düsseldorf is Grand Slam-tornát rendez!
Düsseldorf is Grand Slam-tornát rendez!

Három változás is lesz a Grand Slam-viadalok sorában, ennek ellenére jövőre is négy állomásból áll majd a World Judo Tour Grand Slam-sorozata, amelynek része lesz a németországi Düsseldorf is.

Elhunyt Legény István
Elhunyt Legény István

Elhunyt Legény István, az MTK legendás judocsapatának tagja, aki három alkalommal (1959-ben, 1960-ban és 1961-ben) is megnyerte az egyéni országos bajnokságot.

Sikeres Kézdivásárhely-kupa
Sikeres Kézdivásárhely-kupa

A céhes városbeli sportcsarnok zsúfolásig megtelt, mintegy ötszáz sportoló mérte össze tudását és felkészülését a Kézdivásárhely-kupán, amelyet a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Bíbor Sportklub szervezett partnerségben a felső-háromszéki önkormányzattal.

A nap videója: Best Sports Ever
A nap videója: Best Sports Ever

A népszerű Disney XD amerikai televíziós csatorna kétperces kisfilmjének címe: Best Sports Ever, vagyis a valaha volt legjobb sportágak. Szerintetek?

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2017. május 19. péntek, 08:00 Módosítás: 2017. május 18. csütörtök, 10:55 2017. május 19.

Hét hazai érem a Szentkirályi-kupán

Idén is megrendezték a Szentkirályi Ásványvíz Judo Kupát Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A rendezvényt Bogasov István a Sport Munkacsoport vezetője nyitotta meg, majd Tanács Attila, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség főtitkára köszöntötte a sportolókat.
A Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség versenyének negyedik állomása a kecskeméti, korábban Nagykőrös, Solt, és Szolnok volt helyszíne az eseménynek az idei esztendőben. A régióba több megye tartozik, így a versenyre 37 egyesület küldte el, mintegy 250 versenyzőjét.  A hírös városból negyven nevezés érkezett, a Kecskeméti Sportiskola, és a Kecskeméti Judo Club jóvoltából.

„Mérsékelt szereplés, a vártnál halványabb teljesítmények jellemezték a KJC-KESI sportolóinak versenyzését a Messziben zajló Szentkirályi-kupán. Major Ádám és Lovászi Bendegúz viszont megérdemli a dicséretet. Feyér Zétény és Sándor Petra Luca hősies küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. A többi versenyzőnknek még van bőven javítanivalója” – értékelte a klub a hazaiak szereplését.


KJC-KESI egyéni eredmények
Serdülők
Aranyérmes:
Lipóczy István Dániel (+81 kg)
Ezüstérmes: Kriminál István Áron (+81 kg), Sándor Petra Luca (52 kg)
Bronzérmes: Jaksa Ákos (50 kg)
Ötödik helyezett: Hrabovszky Richárd (55 kg), Kékesi Levente (55 kg)

Diák A-korosztály
Aranyérmes:
Major Ádám (60 kg)
Ezüstérmes: Feyér Zétény (32 kg)

Diák B-korosztály
Ötödik helyezett:
Faragó Botond (32 kg)

Diák C-korosztály
Aranyérmes:
Lovászi Bendegúz (50 kg)
Ötödik helyezett: Szabó Dániel (30 kg), Benkovics Bendegúz (50 kg)

Felkészítő edző: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hiros.hu, KJC.hu)
Következik!