SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Vér Gábor
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Vér Gábor

A huszonöt éves Vér Gábor 2008 márciusában a zágrábi ifjúsági Európa-kupa megnyerésével, majd ugyanebben az évben az ifjúsági Európa-bajnokságon szerezett ezüstérmével köszönt be a nemzetközi mezőnybe.

A nap videója: díjátadón a ceglédi judósok
A nap videója: díjátadón a ceglédi judósok

Először vehette át a Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat a Ceglédi VSE judoszakosztálya, s először részesült elismerésben a csapatsportok kategóriában a Nemzeti Kézilabda Akadémia is.

Nagyot meneteltek az RHSDE versenyzői
Nagyot meneteltek az RHSDE versenyzői

Rendkívül sikeres első félévet zárt a Rákosvidéke Hajtós DSE csapata, a kitűnő eredményekről a klub vezetőedzője, az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalan számolt be a Judoinfónak.

SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Tóth Krisztián
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Tóth Krisztián

Tóth Krisztián hat éves korában kezdte judós pályafutását, miután a szülei olyan sportágat kerestek számára, amely képes a kissrác extra energiáit „elnyelni”. Tehetségére korán felfigyeltek a szakemberek.

Képgaléria: ifjúsági világbajnokság
Képgaléria: ifjúsági világbajnokság

Elképesztő teljesítményt nyújtattak ifjúsági judósaink a nyár folyamán. Santiago de Chilében egy arany- és három bronzéremmel az éremtáblázat hetedik helyén zártuk a világbajnokságot. Összegyűjtöttük, s létrehoztunk egy galériát a magyar vonatkozású fotóknak. 

A nap videója: így zajlik a vegyes csapatverseny
A nap videója: így zajlik a vegyes csapatverseny

A Santiago de Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság utolsó napján a vegyes csapatversenyre került sor. Ebben a formában az első világbajnoki címet Oroszország szerezte.

Krpalek készen áll a kihívásra
Krpalek készen áll a kihívásra

Lukas Krpalek a riói olimpia 100 kilogrammos bajnoka új kihívásokra vágyott judós karrierjében, a súlycsoportváltás mellett döntött, így a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON már a nehézsúlyban méretteti meg magát.

SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Ohát Zalán
SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG: Ohát Zalán

Ohát Zalán számára az elmúlt héten derült ki, hogy – Fogasy Gergő sajnálatos sérülése okán – bekerült a válogatott keretbe, s a 100 kilogrammos súlycsoportban képviselheti hazánkat a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON.

A nap videója: Feczkó-ippon a bronzéremért
A nap videója: Feczkó-ippon a bronzéremért

A Miskolci VSC-MVSI kiválósága az Európa-bajnokságon, az EYOF-on és a világbajnokságon is érmet tudott szerezni, Chilében ráadásul megdobta a nap ipponját is. 

Vége a nagy menetelésnek
Vége a nagy menetelésnek

Véget ért a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, így a magyar judoválogatott befejezte fárasztó, három világversenyből álló nyári menetelését. Az összesített mérleg öt arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérem.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2017. május 19. péntek, 08:00 Módosítás: 2017. május 18. csütörtök, 10:55 2017. május 19.

Hét hazai érem a Szentkirályi-kupán

Idén is megrendezték a Szentkirályi Ásványvíz Judo Kupát Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A rendezvényt Bogasov István a Sport Munkacsoport vezetője nyitotta meg, majd Tanács Attila, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség főtitkára köszöntötte a sportolókat.
A Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség versenyének negyedik állomása a kecskeméti, korábban Nagykőrös, Solt, és Szolnok volt helyszíne az eseménynek az idei esztendőben. A régióba több megye tartozik, így a versenyre 37 egyesület küldte el, mintegy 250 versenyzőjét.  A hírös városból negyven nevezés érkezett, a Kecskeméti Sportiskola, és a Kecskeméti Judo Club jóvoltából.

„Mérsékelt szereplés, a vártnál halványabb teljesítmények jellemezték a KJC-KESI sportolóinak versenyzését a Messziben zajló Szentkirályi-kupán. Major Ádám és Lovászi Bendegúz viszont megérdemli a dicséretet. Feyér Zétény és Sándor Petra Luca hősies küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. A többi versenyzőnknek még van bőven javítanivalója” – értékelte a klub a hazaiak szereplését.


KJC-KESI egyéni eredmények
Serdülők
Aranyérmes:
Lipóczy István Dániel (+81 kg)
Ezüstérmes: Kriminál István Áron (+81 kg), Sándor Petra Luca (52 kg)
Bronzérmes: Jaksa Ákos (50 kg)
Ötödik helyezett: Hrabovszky Richárd (55 kg), Kékesi Levente (55 kg)

Diák A-korosztály
Aranyérmes:
Major Ádám (60 kg)
Ezüstérmes: Feyér Zétény (32 kg)

Diák B-korosztály
Ötödik helyezett:
Faragó Botond (32 kg)

Diák C-korosztály
Aranyérmes:
Lovászi Bendegúz (50 kg)
Ötödik helyezett: Szabó Dániel (30 kg), Benkovics Bendegúz (50 kg)

Felkészítő edző: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hiros.hu, KJC.hu)