Kincs, a Kassa utcában!
Kincs, a Kassa utcában!

Ha ő is úgy akarja, hosszú távon a judo sportág nagy egyénisége lehet az a ma még csak tizenhárom éves kislány, aki rövid idő alatt robbant be a női szakág élvonalába, hogy ne írjuk, az európai élvonalába. Ő Mamira Luca.

A nap videója: Évi az ünnepelt
A nap videója: Évi az ünnepelt

Ma harmincegy esztendős az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok, négyszeres Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes tatabányai judós, Csernoviczki Éva.

A Magyar Honvédség három tagja is részt vett a hazai vb-n
A Magyar Honvédség három tagja is részt vett a hazai vb-n

A sportág történetében idén először Magyarország adott otthont a judo-világbajnokságnak. A megmérettetésen – amelynek egyik fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt – 120 ország 729 versenyzője vett részt, köztük a Magyar Honvédség Sportszázadának három tagja is.

Nagyszerűen indult a Samurai-ősz
Nagyszerűen indult a Samurai-ősz

Izgalmasan és nagyon tevékenyen kezdődött az idei tanév a Samurai JC-nél. A világbajnokságon Fridrich Annamária, mint versenybíró, Havasi Viktor, mint felelős szervező tevékenykedtek, tanítványaik, versenyzőik pedig az önkéntes segítők táborát erősítették, kitartóan szorgalmas munkájukkal.

Két ezüst- és egy bronzérem került a nagykőrösiek tarsolyába
Két ezüst- és egy bronzérem került a nagykőrösiek tarsolyába

Nagyon erős mezőny gyűlt össze a Győrben megrendezett ifjúsági B-korosztály országos bajnokságán. A Kőrös Judo SE versenyzői közül hatan léptek tatamira.

A nap videói: Ungi harminchét!
A nap videói: Ungi harminchét!

Ma ünnepli harminchetedik születésnapját a magyar judosport egyik legfényesebben tündöklő csillaga, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki harmadik helyezett, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós.

Danvizsga előkészítők novemberben, vizsga decemberben!
Danvizsga előkészítők novemberben, vizsga decemberben!

A Magyar Judo Szövetség Országos Dankollégiuma a decemberi danvizsgára november 11-én, 18-án és 25-én előkészítő foglalkozásokat tart, a helyszín a KSI SE judoterme lesz.

Újabb nipponos érem az ifjúsági ob-n
Újabb nipponos érem az ifjúsági ob-n

Október első szombatján rendezték meg Győrben az ifjúságiak országos bajnokságát. A versenyen öt nipponos judoka küzdött a magyar bajnoki címekért. Nehéz sorsolás után kezdték meg a versenyzők a küzdelmeket.

Miskolci ezüstérmek Győrből
Miskolci ezüstérmek Győrből

A Magyar Köztársaság idei ifjúsági B-korcsoportos judo országos bajnokságát az elmúlt hétvégén rendezték meg Győrben. A Miskolc Városi Sportiskola versenyzői közül Kriza Anna serdülőként, a többiek első éves ifjúságiként is szépen helytálltak.

A nap videója: már nézhető az új Hajime Judo Magazin!
A nap videója: már nézhető az új Hajime Judo Magazin!

Egy sport, ami hétköznapi hősöket nevel, egy harcművészet, ami békére és tiszteletre tanít, egy műsor, ami mindent elmesél erről. Hajime Judo Magazin, minden, ami judo! A 2017-es esztendő tizenegyedik adása.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2017. május 19. péntek, 08:00 Módosítás: 2017. május 18. csütörtök, 10:55 2017. május 19.

Hét hazai érem a Szentkirályi-kupán

Idén is megrendezték a Szentkirályi Ásványvíz Judo Kupát Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A rendezvényt Bogasov István a Sport Munkacsoport vezetője nyitotta meg, majd Tanács Attila, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség főtitkára köszöntötte a sportolókat.
A Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség versenyének negyedik állomása a kecskeméti, korábban Nagykőrös, Solt, és Szolnok volt helyszíne az eseménynek az idei esztendőben. A régióba több megye tartozik, így a versenyre 37 egyesület küldte el, mintegy 250 versenyzőjét.  A hírös városból negyven nevezés érkezett, a Kecskeméti Sportiskola, és a Kecskeméti Judo Club jóvoltából.

„Mérsékelt szereplés, a vártnál halványabb teljesítmények jellemezték a KJC-KESI sportolóinak versenyzését a Messziben zajló Szentkirályi-kupán. Major Ádám és Lovászi Bendegúz viszont megérdemli a dicséretet. Feyér Zétény és Sándor Petra Luca hősies küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. A többi versenyzőnknek még van bőven javítanivalója” – értékelte a klub a hazaiak szereplését.


KJC-KESI egyéni eredmények
Serdülők
Aranyérmes:
Lipóczy István Dániel (+81 kg)
Ezüstérmes: Kriminál István Áron (+81 kg), Sándor Petra Luca (52 kg)
Bronzérmes: Jaksa Ákos (50 kg)
Ötödik helyezett: Hrabovszky Richárd (55 kg), Kékesi Levente (55 kg)

Diák A-korosztály
Aranyérmes:
Major Ádám (60 kg)
Ezüstérmes: Feyér Zétény (32 kg)

Diák B-korosztály
Ötödik helyezett:
Faragó Botond (32 kg)

Diák C-korosztály
Aranyérmes:
Lovászi Bendegúz (50 kg)
Ötödik helyezett: Szabó Dániel (30 kg), Benkovics Bendegúz (50 kg)

Felkészítő edző: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hiros.hu, KJC.hu)