Részletes ismertető a szabályváltozásokról (Frissítve!)
Részletes ismertető a szabályváltozásokról (Frissítve!)

Ahogyan azt az elmúlt ötkarikás ciklusokban megszokhattuk, az olimpiát követő egy éves időszakban módosításokat tesztel a Nemzetközi Judo Szövetség, majd az újabb kvalifikációs időszak rajtja előtt véglegesíti (vagy törli) a módosításokat. Részletes magyarázat.

Tíz érmet nyertek a gödöllőiek Újpesten
Tíz érmet nyertek a gödöllőiek Újpesten

Újpesten jártak versenyen a Szádvári Zoltán vezette Gödöllői Judo Klub versenyzői, akik a Budapesti Regionális Judo Szövetség régiós viadalán összesen tíz éremmel gazdagodtak.

A nap videója: a horvát nyaralás időpontja
A nap videója: a horvát nyaralás időpontja

Előre lehet tudni, mikor lesz a legjobb Horvátországba utazni az idén nyáron: június 9. és 17. között rendezik meg a porec-i Judo Fesztivált. Judogi és fürdőruha.

Nippon-érmek a BRJSZ regionális rangsorversenyéről
Nippon-érmek a BRJSZ regionális rangsorversenyéről

Február 10-én az UTE Megyeri úti csarnokában szervezték meg idén az első olyan nyílt regionális rangsorversenyt és játékos vetélkedőt, amelyen a diák korosztályok sportolói mutathatták be tudásuk legjavát.

Három magyar érem az örök városból
Három magyar érem az örök városból

A hétvégén Olaszországban és Ausztriában rendeztek European Open-viadalt, a mieinknek a római verseny sikerült jobban: Salánki Evelin ezüst-, Szabó Katinka és Kárpáti Emese bronzérmet szerzett.

A nap videója: aranygyáros reklámarc
A nap videója: aranygyáros reklámarc

A sportág fiatal, ám máris kultikus figurája, a csehek olimpiai, világ- és Európa-bajnok judósa, Lukas Krpalek lett az Ippen Gear új IJF-márkájának reklámarca: Judo Legend Ippon Gear. A magyarok is ezt hordják majd…

Mindenkinek aranyérmet!
Mindenkinek aranyérmet!

Nagykőrösön, a Mindenkinek aranyérmet! elnevezésű küzdelmi edzésen vettek részt február 4-én a Mogyi-Bajai Judo Club legkisebb judokái. Mindenkinek jutott győztes mérkőzés, jutalmul mindenki nyakába aranyérmet akasztottak.

Nagyatádi érmek Szlovéniából
Nagyatádi érmek Szlovéniából

A Nagyatádi Judo Club csapata részt vett február 10-én a Lendván megrendezett nemzetközi meghívásos versenyen, amelyen huszonhárom egyesület csaknem háromszáz judokája vett részt.

A nap videója: judós hagyományőrzők Békéscsabán
A nap videója: judós hagyományőrzők Békéscsabán

Hagyományőrző disznóvágáson látta vendégül a sportág hazai legjobbjait a békéscsabai Kano JSE. A CsabaParkban megtartott gasztronómiai rendezvényen a jövő reménységei mellett a közelmúlt legnagyobb sikereit elért sportolói is részt vettek.

A csoda vagy te, JUDO!
A csoda vagy te, JUDO!

Büszkén kihúzhatja magát minden judós: sportágunk az egyik legkeményebb harcművészet, egyben az egyik legsportszerűbb küzdősport. S erről versenyről versenyre tanúbizonyságot ad. Most a legutóbb egy hete, Párizsban történtek járják be a világsajtót.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2017. május 19. péntek, 08:00 Módosítás: 2017. május 18. csütörtök, 10:55 2017. május 19.

Hét hazai érem a Szentkirályi-kupán

Idén is megrendezték a Szentkirályi Ásványvíz Judo Kupát Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A rendezvényt Bogasov István a Sport Munkacsoport vezetője nyitotta meg, majd Tanács Attila, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség főtitkára köszöntötte a sportolókat.
A Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség versenyének negyedik állomása a kecskeméti, korábban Nagykőrös, Solt, és Szolnok volt helyszíne az eseménynek az idei esztendőben. A régióba több megye tartozik, így a versenyre 37 egyesület küldte el, mintegy 250 versenyzőjét.  A hírös városból negyven nevezés érkezett, a Kecskeméti Sportiskola, és a Kecskeméti Judo Club jóvoltából.

„Mérsékelt szereplés, a vártnál halványabb teljesítmények jellemezték a KJC-KESI sportolóinak versenyzését a Messziben zajló Szentkirályi-kupán. Major Ádám és Lovászi Bendegúz viszont megérdemli a dicséretet. Feyér Zétény és Sándor Petra Luca hősies küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. A többi versenyzőnknek még van bőven javítanivalója” – értékelte a klub a hazaiak szereplését.


KJC-KESI egyéni eredmények
Serdülők
Aranyérmes:
Lipóczy István Dániel (+81 kg)
Ezüstérmes: Kriminál István Áron (+81 kg), Sándor Petra Luca (52 kg)
Bronzérmes: Jaksa Ákos (50 kg)
Ötödik helyezett: Hrabovszky Richárd (55 kg), Kékesi Levente (55 kg)

Diák A-korosztály
Aranyérmes:
Major Ádám (60 kg)
Ezüstérmes: Feyér Zétény (32 kg)

Diák B-korosztály
Ötödik helyezett:
Faragó Botond (32 kg)

Diák C-korosztály
Aranyérmes:
Lovászi Bendegúz (50 kg)
Ötödik helyezett: Szabó Dániel (30 kg), Benkovics Bendegúz (50 kg)

Felkészítő edző: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hiros.hu, KJC.hu)
Következik!