Szakmai sorozatunkban a Magyar Olimpiai Bizottság judo utánpótlás sportági vezetőjének, Preiszler Gábornak segítségével ezúttal az utánpótlás válogatottak felmérőivel ismerkedhetnek meg, a felvételek a tatai edzőtáborban készültek. Folytassuk az ifjúsági lányokkal!



Az ifjúsági lányok felmérőjének legjobbjai


„A hagyományos időszakban, de a szokásostól eltérően végezték el Héraklész korosztályos, ifjúsági és junior sportolóink a kondicionális képességek felmérését. Szakítottunk az eddigi formával, és egy judós crossfit-programmal, egy három részből álló felmérést teljesítettek versenyzőink. A speciálisan összeállított gyakorlatokból álló feladatsorokat Urbancsok Tamás készítette nekünk. A verseny formában történő felmérés meghozta a kívánt eredményt, hiszen jó hangulatban, motiváltan telt el az erre szánt nap” – mondta Preiszler Gábor.

1. feladat: ötütemű fekvőtámasz és húzódás. Darabszám: 21–21, 15–15, 9–9, időre, a legkevesebb idővel történő végrehajtás a cél.



2. feladat:
400 méteres pályán, időre, a legkevesebb idővel történő végrehajtás a cél:
– felülés 30 darab+400 méter futás
– fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás 25 darab+400 méter futás
– guggolás 20 darab+400 méter futás
– ötütemű fekvőtámasz 15 darab+400 méter futás
– gátszökdelés 10 darab

 

3. feladat: bordásfalon hátsó függésben lábemelés arc magasságig 10 darab+1 kötélmászás, öt körön keresztül, időre, a legkevesebb idővel történő végrehajtás a cél.



És az eredmények:


{edocs}http://www.judoinfo.hu/images/stories/Dokumentumok/felm_ifinoi.xls,820,400{/edocs}


Arról, hogy ne csak „eszmei értéke” legyen a versenynek, arról a zirci Vincze Család tortái, a Sportmedical Kft. sportajándékai, valamint az MJSZ ajándékai gondoskodtak. Folytatjuk!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Preiszler Gábor)