A Judoinfo szakmai blogjában ezúttal Kovács László osztja meg munkáját az olvasókkal, aki sportolók mentális képzésével foglalkozik. A teremtő képzeletről szóló értekezés második része következik.




Ha a versenyzők a verseny előtt a képzeletet meg tudják tartani a pozitív oldalon, nagymértékben, vagy teljesen ki tudják küszöbölni a lámpalázat. Az pedig nagy segítség, mert az a stressz sok energiát felemészt. Sokkal több meccset meg lehet így nyerni. Kovács László tizenkét éven át judózott versenyszerűen, s csaknem huszonöt éve foglalkozik szellemi jógával, húsz esztendeje oktatja is azt.

„Természetesen kipróbáltam magamon ezeket a módszereket és nagyon nagy képességnövekedésem lett futásban. Három hónap alatt elértem tíz kilométertől a maratonig, újabb öt hónapra rá le tudtam futni a száz kilométert, amit elég kevesen tudnak teljesíteni. Később két alkalommal indultam New Yorkban a hatnapos futáson Magyarországot képviselve. Ilyen hosszú versenyen elsősorban fejben kell egyben lenni, anélkül oda sem áll a rajthoz az ember…”


{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/szakmaiblog2017teremtokepzelet2.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)