2016. november 24.

Szakmai videók: dobáselőkészítés

Szabó Miklós, a Domaszéki Judo ISE edzője, világ- és Európa-bajnoki hetedik helyezett, többszörös magyar bajnok judós mutatja meg, hogyan lehet, és hogyan érdemes a dobásokat előkészíteni.


Szabó Miklós dobáselőkészítő technikái


„Mindig nézem a Judoinfo híreit, és már régóta formálgattam magamban a gondolatot, hogyan tudnánk együtt segíteni egy kicsit a magyar judót – kezdte Szabó Miklós. – Kis hazánkban rengeteg magas danfokozattal rendelkező edző dolgozik, aki annak idején versenyzőként állt a tatamin. Ezek a szakemberek annak idején valamiben jók voltak, el tudták adni a tanult dobásokat versenyeken, vagy netán hozzá tudtak tenni valamilyen saját technikát az egyetemes judóhoz. Az volt az ötletem, hogy ezeket összegyűjthetnénk, mert a mesterek anyagaiból a magyar versenyzők tudnának meríteni, ezáltal még színesebb, technikásabb lehetne a magyar judo.

Javaslom, hogy olyan edzők, versenyzők küldjenek be – kamerával könnyen felvehető – anyagot, akik úgy érzik, hogy állásból vagy földön tudnak olyan technikákat bemutatni, amelyek versenyeken ’eladhatóak’, akár más fogásból végrehajthatóak, kissé eltérőek a szakkönyvekben leírtaktól – dobáselőkészítés, kombinációk, lépésvariációk, másodszándékból végrehajtott technikák...”

Az itt látható technikákról véleményét, kérdéseit, hozzászólásait elküldheti a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre, ugyanide várjuk a következő, „speciális” technikákat bemutató videókat!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)