Ajkai, veszprémi és kaposvári gyerekeknek szervezett judotábort az FT Diák Judo Club, az ajkai egyesület öt napon át látta vendégül a sportolópalántákat, akiknek napi négy edzést vezényelt Kertai Gábor vezetőedző és segítője, Barabás Ákos. A trénerek fegyelmezett edzésmunkát követeltek, mindemellett a gyerekek lelkét is ápolták. A Veol beszámolója.




Reggelente futással kezdődött a nap, majd a helyi művelődési ház biztosította a termet az edzéseknek. A késő délutáni órákban a gyerekek még erősítettek, különböző saját testsúlyos gyakorlatokat végeztek.

A tábort a Covid-19 elnevezésű bajnokság zárta, amelyen a gyerekek kortól, nemtől és súlycsoporttól függetlenül küzdöttek meg egymással. Mindenki teljes erőbedobással küzdött, a győztesnek járó trófea végül Kertai Olivérhez került.

A judotábor nagyon jól sikerült, Fazakas Tamás elnök-edző, hatodik danos mester és Kertai Gábor ötletének köszönhetően a hét végén emléklapot, valamint érmet kapott minden résztvevő.

A tábor a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a jövő kérdéseire is próbált választ találni. A sportág a párharcok során a személyes kontaktus nélkül elképzelhetetlen. Az ajkai táboroztatók viszont az edzésmunka megszervezésekor igyekeztek betartatni a távolságtartás szabályait, próbáltak tapasztalatot szerezni az őszi tréningek megkezdéséhez.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Veol
B. Virág Rita írása)