A Vasas judoszakosztálya július 20. és 27. között a Pap-szigeti kempingben szervezte meg az idei klubedzőtáborát. Négy szakképzett edzővel végezték a judokák az erőnléti és judo edzéseket, megközelítőleg hatvan fő vett részt a táborozáson.




Makhult Mihály edző így számolt be a hét munkájáról: „A kezdeti nehézségek után sikerült egy régebben már kipróbált jó helyszínen megrendezni az idei Vasas Judo klubtábort. A helyszín sok edzéstípushoz adott megfelelő lehetőséget, egyedül a dojóhoz kellett egy külön sátrat szervezni. Napi három edzésen vehettek részt a fiatalok, a hosszú kihagyás és az online edzések után mindenki ki volt éhezve a judóra. Korányi Miki kollégámmal a technikai és az erőnléti képzésre helyeztük a hangsúlyt, a hét nap alatt sok mindenre jutott idő. A korosztályokban – diáktól juniorig – vegyes csapatot ritkán osztottuk meg, jórészt együtt dolgozott minden versenyző, az elvégzett munka mennyiségében persze voltak különbségek. A kisebb gyerekekkel érkező szülők Hadfi Dániel és Korányi Krisztián jóvoltából napi két-három cross training-edzésen vehettek részt, ami pozitívan hatott a gyerekek teljesítményére is. Örültünk, hogy ebben a zűrös időszakban is sikerült megrendezni a tábort, és amellett, hogy mindenki rendesen elfáradt a végére, jó hangulatban, komolyabb sérülések nélkül zárhattuk a hetet.”




Beringer Fatime felnőtt versenyző is pozitívan értékelte az edzőtábori hetet. Elmondása szerint tökéletes volt a csapatépítés és a technikák pontosítása végett ez a hét. A napi háromszori edzés mellett jutott idő a pihenésre is, amit aktívan töltöttek el, az utolsó esti tábortűz melletti beszélgetés nagyon összekovácsolta a csapatot és kellő családias hangulatot adott a tábor lezárásához. Sok sikert kívánunk a csapatnak a továbbiakban is és jó felkészülést a következő időszakra!”



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Vasas Judo
Szikszai Nikolett)