A hódmezővásárhelyi judósok mindig kitalálnak valamit. Most éppen azt, hogyan készülhetnek ezekben a különös és „korábbi életünkhöz” képest rendkívül kényelmetlen napokban. Mate, de talán nem szore made...



A Hód Judo SE versenyzői mellesleg szép eredményekkel zárták az év első versenyidőszakának végét, erről kapott kis összefoglalót a Judoinfo. Nagykőrösön került sor a 6. Kőrös-kupára, több mint háromszázötven induló részvételével. A Hód Judo Sportegyesület négy fővel képviseltette magát a diák B-korosztályban és négy fővel szállt harcba az U10-es küzdelmi vetélkedőn is.


Aranyérmes:
Nagy-Tóth Menta (44 kg)
Ezüstérmes: Török Csenge (40 kg), Forrai Lea (44 kg), Papp Regina (+49 kg)


A küzdelmi vetélkedőn Hangyási Zengő Eszter öt mérkőzésből öt győzelemmel aranyérmet érő teljesítményt nyújtott, Török Zoltán és Hangyási Csongor Botond öt mérkőzéséből négy győzelemmel ezüstérmes formát mutatott fel, Török Emese pedig bronzérmet érdemelt tisztes helytállásáért.




Ugyancsak Nagykőrös adott otthont a serdülő B-korcsoportos fiú diákolimpiának is, amelyen negyvenhárom egyesület száznegyvennégy versenyzője képviseltette magát. Érmekért szállt harcba a Hód Judo SE három serdülő növendéke is, akik immár a paksi Atomerőmű Sportegyesület színeiben versenyeznek és a két klub közös irányítása alatt készülnek. A fiúk a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói, s mindhárman – Varga Szabolcs Dominik (36 kg), Ocsák Nimród Zsombor (66 kg) és Ocsák Soma Zénó (+73 kg) – bronzéremmel zárták a diákolimpiát!




A fiúk részt vettek a Szolnokon megrendezett serdülő országos diákolimpia döntőjén is, amelyen hatvankilenc egyesület kétszázkilencvenkét judokája lépett tatamira. A +81 kilogrammos kategóriában Ocsák Soma nagy előrelépést mutatva, taktikus versenyzéssel a második helyen végzett az idősebbek között, így ezüstérmet szerzett. A 36 kilogrammban Varga Szabolcs a hetedik helyen zárt, a 66 kilogrammos kategóriában induló Ocsák Nimródnak ezúttal nem jött ki a lépés, helyezetlenül zárta a versenyt.




Felkészítő edzők:
Hangyási László, Dr. Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Hód Judo SE
)