Vállsérülés okozta több mint egy éves kényszerpihenő után hamarosan újra tatamira állhat a 2013-as riói világbajnokság 90 kilogrammos győztese, a kubai Asley Gonzalez. A két hónap múlva Torontóban esedékes Pán-amerikai Játékokon már indulni szeretne, ám ehhez szükség lesz az orvosok jóváhagyására is.



Kétségkívül a gyógyulási folyamat érzelmi aspektusa volt számára a legnehezebb, szíve szerint már rég versenyzett volna, de a teste még nem állt készen a küzdelmekre. A jelentős kihagyás miatt a világranglistán hátracsúszott a tízedik helyre, az olimpiai kvalifikációs rangsorban pedig jelenleg pont nélkül áll a kubaiak csillaga.

Azonban a nem túl előkelő helyezése ellenére bizakodó, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a soron következő két-három versenyen kellő önbizalomra tegyen szert mind fizikai, mind mentális téren. Célja pedig továbbra is egyértelműen a riói olimpia megnyerése.



Ehhez viszont lesz némi szava a riválisoknak, így hazánk kiválóságának, Tóth Krisztiánnak is, aki jelenleg a világranglista második, míg az olimpiai kvalifikációs rangsor első helyén áll. Asley Gonzalezzel eddig egyetlen alkalommal mérkőztek meg, éppen azon a riói világbajnokságon, amelyet a kubai meg is nyert, az akkor tizenkilenc éves Tóth Krisztián pedig az előkelő ötödik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: 100judo.com)