Villámcsapásként érheti a kontinens judósait az Európai Judo Szövetség szombati bejelentése: az áprilisi Európa-bajnokságot Glasgow nem rendezheti meg. Az EJU rövid időn belül megoldást ígér a váratlan döntés után.



„Az Európai Judo Szövetség azt tapasztalta, hogy a Brit Judo Szövetség nem felel meg az EJU által támasztott követelményeknek, a BJU olyan szponzori megállapodást kötött, amely ellentétes az EJU érdekeivel, többszöri figyelmeztetés ellenére. Ezen kívül a BJA az esemény jogdíját is elmulasztotta kifizetni az előírt határidőre, ez önmagában indok a szerződés felmondására.

Mindezek alapján az EJU végrehajtó bizottsága egyhangú szavazással úgy döntött, elveszi a rendezés jogát Glasgow-tól, s mielőbb megoldást talál a kontinensbajnokság elvárt színvonalú megrendezésére” – áll az EJU közleményében, amelyre a BJU is reagált.





Glasgow: késő bánat?


A brit szövetség kifejti: a kérdéses szponzori szerződést – amelyet az Ultimate Fighting Championship nevű harcművészeti szervezettel kötött – az EJU felszólítására felbontották, a szervezők ezen kívül minden egyéb követelménynek megfelelnek. A BJU vezetői bíznak abban, hogy az EJU döntése még megváltoztatható, s Glasgow jó házigazdája lehet az Eb-nek...


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: EJU)