Vasárnap a csapatversenyekkel ért véget az idei junior-világbajnokság, a szlovéniai Ljubljanában a férfiaknál Grúzia, a nőknél Japán szerezte meg az aranyérmet.
 


A férfiaknál összesen tizenhat válogatott adta le a nevezését, s gyakorlatilag házidöntőt rendeztek a grúzok, akik ebben a versenyfajtában kiemelkedően erősek: a döntúbe a grúz és a honosított grúz judósokkal teletűzdelt görög válogatott jutott be. A parázs hangulatú fináléban mindkét együttes edzőjét elzavarták a szőnyeg mellől, s bár a görögök szereztek vezetést, végül kétség sem férhetett Grúzia sima győzelméhez (4–1).


FÉRFIAK
1. Grúzia
2. Görögország
3. Ukrajna
3. Japán
5. Hollandia
5. Szlovénia
7. Mongólia
7. Dél-Korea



A nőknél hatalmas csatát hozott a döntő, amelybe a két legerősebb együttes került. A japán és a francia válogatott között végül az utolsó párharc döntött a japánok javára (3–2).


NŐK
1. Japán
2. Franciaország
3. Horvátország
3. Németország
5. Oroszország
5. Brazília
7. Mexikó
7. Izrael


A szlovéniai junior-világbajnokságon résztvevő hetvennégy országból végül negyven tudott legalább egy hetedik helyezést elérni – köztük volt Magyarország, az idei felnőtt és a junior világbajnokság egyetlen magyar helyezettjének, a hetedik helyen záró Tóth Krisztiánnak köszönhetően. Aranyérmet tizenkét ország tudott szerezni, így fest az éremtáblázat élmezőnye:


A  E  B  ORSZÁG
4  4  6  Japán
3  0  0  Oroszország
2  0  2  Grúzia
1  1  4  Franciaország
1  1  4  Németország
1  1  1  Görögország
1  1  0  Dél-Korea
1  1  0  Kanada
1  0  2  Horvátország
1  0  1  Lengyelország
1  0  1  Olaszország
1  0  0  Hollandia


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)