Az olimpiai szereplésre hivatkozva vetett véget életének az oroszok Európa-bajnok judósa, Jelena Ivascsenko. Szombaton érkezett a tragikus hír arról, hogy öngyilkos lett Jelena Ivascsenko, az oroszok négyszeres Európa-bajnok cselgáncsozója.



Időközben a szomorú tett okai is kiderültek, miután a versenyző búcsúlevelét elolvasták. A beszámolók szerint az öngyilkosság oka az Ivascsenko számára rosszul sikerült londoni olimpia volt.



„A depressziója az olimpiai vereség után kezdődött el. Korábban többször is legyőzte azt a versenyzőt, akitől az olimpián kikapott és az ottani vereség nagyon megviselte” – nyilatkozta Vjacseszlav Jurlov a tyumeni olimpiai edzőközpont vezetője, aki azt is elmondta, hogy Ivascsenko komolyabb lábsérüléssel is küzdött mostanában, amelyet meg kellett volna műteni.



Az orosz judós a londoni olimpián a +78 kilogrammos súlycsoportban a hetedik helyen végzett, a verseny során a későbbi győztes kubai Idalys Ortiz állította meg a negyeddöntőben. „Úgy tűnik, hogy nem tudta elviselni az olimpiai szerepléssel járó speciális érzelmi helyzetet, ez vezetett a tragédiához” – tette hozzá szomorúan Jurlov.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: EJU, Marina Mayorova)