Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke újra kandidál majd az IJF elnöki posztjáért, ezt a szövetségeknek küldött levelében erősítette meg.


A tavalyi budapesti EJU-kongresszuson: Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva,
dr. Tóth László MJSZ-elnök (takarva), Marius Vizer és Szergej Szolovejcsik EJU-elnök 


Néhány napja a Judoinfo is beszámolt róla, hogy Marius Vizer, az IJF elnöke indul a SportAccord nevű nemzetközi ernyőszervezet elnökválasztásán. A judóról azonban nem mond le, ezt a nemzeti szövetségek elnökeinek eljuttatott levelében közölte.

„Új olimpiai ciklusba léptünk, büszkén tekinthetünk vissza a mögöttünk hagyott négy évre, amely jelentős előrelépést hozott sportágunkban. Most azonban újabb feladatok állnak előttünk, a Judo érdekében végzett munka nem állhat meg – írja bevezetőjében Marius Vizer, majd hozzáteszi: az IJF végrehajtó bizottságával együtt kötelessége folytatni ezt a munkát, ezért jelöltként indul majd a következő, 2014-ben esedékes IJF elnökválasztáson. Marius Vizer 2000 és 2007 között az IJF alelnöke volt, az elnöki poszton a 2007-es riói közgyűlésen váltotta a dél-koreai Pak Jong Szunt.

„Ahogyan arról már bizonyára értesültek, a SportAccord elnöki posztjára is pályázok, ezt a döntést az IJF végrehajtó bizottságának és más sportágak nemzetközi szövetségeinek egyetértésével hoztam meg. A SportAccord az olimpiai és nem olimpiai sportágak nemzetközi szövetségeinek uniója” – számolt be a nemzeti judoszövetségek elnökeinek írt levelében Marius Vizer, hozzátéve, véleménye szerint az IJF és a SportAccord elnökeként mindkét szervezet életében jelentős előrelépéseket érhetnének el.

„Jól ismert tény, hogy az életemet a judónak és a sportnak szentelem, ez pedig nem változhat meg, készen állok arra, hogy az időmet és az energiámat továbbra is a sport szolgálatába állítsam.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
Forrás: IJF)