A nőknél házigazda Oroszország, a férfiaknál pedig Grúzia nyerte vasárnap az Európa-bajnokság csapatversenyét a cseljabinszki Traktyor-aréna zsúfolásig megtelt nézőtere előtt.



A férfiaknál igazi presztízscsatát ígért a grúz-orosz döntő, a hazaiak Németország és Lengyelország ellen is simán, öt győzelemmel nyertek, a grúzok azonban – miután átgázoltak a török válogatotton – alaposan megszenvedtek az elődöntőben Franciaország ellen.

A döntőben is az oroszok kezdtek jobban, Moguskov vazarival nyert Kardava ellen, ám ezt követően háromszor is a grúzok nyertek, Tatalasvili ipponnal verte Kajtmazovot, Csrikisvili jukóval Pismakovot, Liperteliani pedig ugyancsak ipponnal Vaproszovot, így a nehézsúlyú meccsnek már nem maradt tétje, csupán szépségtapaszt jelentett Mihajlin ippongyőzelme Okruasvili ellen.

A dobogó legfelső fokára így a Peter Seisenbacher vezette grúz válogatott állhatott fel, második lett Oroszország, a harmadik helyen Ukrajna és Lengyelország osztozott, ötödik lett Franciaország és Nagy-Britannia, hetedik pedig Németország és Törökország.



A győztes orosz női válogatott


A nőknél évek óta tartó vetélkedés csúcsosodott ki a fináléban, ahol a házigazda orosz és a címvédő francia válogatott csapott össze. Az első mérkőzésen Kuzutyina vazarival nyert Gneto ellen, majd Pavia ipponnal vágott vissza Zablugyina ellen. Agbegnenou már a franciákat juttatta előnybe, amikor ipponnal legyőzte Labazinát, ám Davidova Pasquet ellen vazarival győzve visszahozta a meccsbe az oroszokat.

A mindent eldöntő nehézsúlyú meccsen a rutinos Mondiere nem bírt az újdonsült egyéni Európa-bajnokkal, Jelena Ivascsenkóval, így Oroszország otthon tartotta a csapatverseny aranyérmét. A dobogó harmadik fokára a német és a török válogatott állhatott fel, ötödik lett Nagy-Britannia és Ukrajna.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)