Rövid interjút közölt az IJF a 78 kilogrammosok világbajnoki címvédőjével, a brazil Mayra Aguiarral. Az öt kérdésből és öt válaszból álló mini interjú egy sorozat hatodik epizódja, az IJF a bakui világbajnokság rajtjáig mind a tizennégy aktuális világbajnokot meg fogja szólaltatni – az interjúkat a Judoinfo magyar nyelven juttatja el olvasóihoz.




– Kétszeres világbajnok vagy, a cím védője, emellett kétszeres olimpiai bronzérmes. Mit jelentene számodra a harmadik vb-arany?

– Nagyon szép lenne, nagyon sokat jelentene – válaszolt Mayra Aguiar. – Ez az elsődleges célom 2018-ra, megszerezni az újabb címet, nagyon sokat dolgozom érte. Természetesen még valamire figyelnem kell ebben az időszakban: ki kell harcolnom a világbajnoki indulás jogát. Éppen ezért most a kínai Grand Prix-re összpontosítok, s ha ezt sikerrel vettem, akkor már a bakui világbajnokságra fogok fókuszálni.

– Ki tartasz a legkeményebb ellenfelednek, és miért?
– Jó néhány igen erős lány van a súlycsoportomban, a dobogón minden alkalommal van változás. Számomra a legnehezebb ellenfelek a japán, holland és francia lányok.




Mayra Aguiar győztes világbajnoki döntője Budapesten


– Brazíliának melyik ország lehet nagy ellenfele a bakui vegyes csapatversenyben?

– Japán.

– Melyik számodra a judo legfontosabb értéke?
– A judo teljes filozófiája. Tisztelet, fegyelem, közösség. Minden. Imádom ezt a sportot!

– Mit láthatnak tőled a judoszurkolók 2018-ban?
– Minden edzésen és versenyen igyekszem a legjobbat kihozni magamból, mindent megteszek azért, hogy érmet, érmeket szerezzek a hazámnak, Brazíliának.


Expressz interjúk:

Marius Vizer, IJF-elnök
Aszahina Szara (japán)
Sumiya Dorjsuren (mongol)
Nemanja Majdov (szerb)
Clarisse Agbegnenou (francia)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)