A franciák Európa-bajnok, Európa Játékok-ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes judósa, Loic Korval lett a szerb válogatott technikai edzője. „Féléves próbaidőt kértem, hogy lássam, mennyire tudok alkalmazkodni a körülményekhez” – mondta a szerződés kapcsán Korval, aki elárulta azt is, elsőre nem is foglalkoztatta a szerbek ajánlata.




Loic Korval 2014-es Európa-bajnoki győzelmét így ünnepelte


„Aztán amikor a vezetők személyesen is megkerestek, és vázolták előttem, hogy mit várnának tőlem, már másként tekintettem a feladatra. A 2020-as tokiói olimpiára három szerb judóst kell kijuttatnunk, 2024-ben pedig annyian legyenek az olimpián, hogy Szerbia a judo csapatversenyében is indulhasson” – tette hozzá Korval.


A francia sportember csak májusban tölti be a harmincadik életévét, de már 2017 áprilisában pályafutásának befejezéséről döntött: akkor a második fordulóban búcsúzott a varsói Európa-bajnokságtól. Korval nemcsak kiemelkedő eredményeivel, doppingügyével is feltűnést keltett: három ellenőrzésen nem vett részt, ezért 2015-ben tízhónapos eltiltást kapott. A sajtóban vele kapcsolatban gyakran emlegetik guadaloupe-i származását is, ez a judóban az ugyancsak guadaloupe-i tízszeres világbajnok Teddy Tinernek köszönhetően igen jól hangzik.




Nemanja Majdov Budapesten nyert világbajnoki címet


Korvalnak mindenesetre részben nem lesz nehéz dolga, hiszen olyan kitűnő judósokkal célozhatja meg Tokiót, mint a Budapesten világbajnoki címet szerző 90 kilogrammos Nemanja Majdov, az ugyanebben a súlycsoportban világranglista-vezető Alekszandar Kukolj, a világbajnoki ötödik helyezett Milica Nikolics (48 kg) vagy a tavalyi bakui Grand Slam-tornán döntős Jovana Rogics (57 kg) – ha ma osztanának olimpiai kvótákat, mind a négyen kaphatnának…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Franceinfo
Fotó: EJU, Emanuele Di Feliciantonio
MJSZ, Horváth György)