Az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok Iliasz Iliadisz bejelentette: több mint egy évvel visszavonulása után ismét tatamira lép, s elindul a marokkói open-világbajnokságon, november második hétvégéjén.




Mégsem a riói volt az utolsó csata


Iliadisz mindössze tizenhét éves volt, amikor Athénban megnyerte az olimpiát, majd tizenkét évvel később, a sikertelen riói szereplés után, visszavonult a versenyzéstől. A judótól abszolút nem távolodott el, az IJF delegáció tagjaként találkozattunk vele Budapesten, SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON, a Judo for the World-sorozat keretében Mongóliában is feltűnt, legutóbb pedig Zágrábban tartott szemináriumot az ugyancsak olimpiai bajnok Mark Huizingával.



Az ötszázezer euró összdíjazású open-világbajnokságra november 11. és 12. között, Marokkó negyedik legnagyobb városában, Marrákesben kerül sor. Iliadisz visszatérése mellett érdemes megemlíteni, hogy a kétszeres olimpia bajnok Teddy Riner jubileumi, tizedik vb-címéért küzd majd, azonban nem csak a nehézsúly képviselői szállnak harcba a százezer eurót jelentő aranyéremért.



A nyílt súlycsoport 1986-ig az olimpiai program része volt, open-világbajnokságot legutóbb 2011-ben, Tyumenyben rendeztek, ahol Bor Barna révén magyar érem is született.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)