A Nemzetközi Judo Szövetség új kommunikációs partnere a CNN is végig forgatott a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON. Íme, öt tényszerű dolog, amelyet a CNN Sport a vébén tanult.




Abe Hifumi (balról a második) már az új generációt képviseli


Japán továbbra is a legyőzendő nemzet
A tizennégy súlycsoportból hetet japán judós nyert meg Budapesten, s az elmúlt húsz világbajnokságon tizenkilencszer a japán válogatott végzett az éremtáblázat élén. Az új generáció – a tizennyolcas keretből tízen első világbajnokságukon vettek részt – sikerrel mutatkozott be a budapesti vébén.




Kilenc vb-cím bármely sportágban elképesztő teljesítmény


Teddy Riner minden eddigit felülmúl
Hány sportoló van a világon – bármely sportágat tekintve –, aki hét éve veretlen? Teddy Riner Budapesten megszerezte kilencedik világbajnoki címét, s már 134 mérkőzés óta nem talált legyőzőre. A 2016-os riói olimpiát követően a budapesti vébén lépett először tatamira, ahol a már megváltozott szabályok sem tudták őt kizökkenteni. Bakuban meglesz a tizedik vb-cím?




Mongólia új elnöke, Battulga Khaltmaa büszke lehet országa teljesítményére


Mongol sikerek Battulga Khaltmaa elnök támogatásával
A mindössze hárommilliós Mongólia a zord téli időjárásával nem éppen melegágya a judós tehetségeknek, azonban az ilyen szélsőségek sem akadályozták az ázsiai országot, hogy hat éremmel – az éremtáblázat harmadik helyét megszerezve – távozzanak a magyar fővárosból. Legújabb hősük, Sumiya Dorjsuren tizenhárom perces csatában győzte le a japán Josida Cukaszát az 57 kilogrammos döntőben.




Alexander Wieczerzak meglepetést okozva, megnyerte a 81 kilogrammos súlycsoportot


Bármi megtörténhet, bárki nyerhet

Ha a négyperces küzdelmi idő végén egyik fél részére sem dől el a csata, az aranypontért harcolhatnak tovább, ahol a legkisebb hiba is a vereséget jelenti a versenyző számára. Több mint kétszázmillióan gyakorolják a judót világszerte, a világbajnokságon súlycsoportonként viszont mindössze maximum két judós képviselhet egy országot.
A budapesti világbajnokság első hat napján, a tizennégy súlycsoportból mindössze egy aktuális olimpiai bajnok tudta megszerezni az aranyérmet. Fabio Basile, Haszan Halmurzajev, Majlinda Kelmendi és Rafaela Silva sem tudta megismételni hibátlan riói teljesítményét.




Az iráni éremnek mi magyarok örültünk a legkevésbé


Kevés sportág büszkélkedhet a judo sokszínűségével és globális elterjedésével
A 2017-es SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON 126 ország 726 judósa szállt harcba a tizennégy világbajnoki címért. A sportvilág nagyágyúi mellett érmet szereztek olyan távoli országokból is, mint Irán, Kazahsztán, Üzbegisztán, Grúzia és Puerto Rico.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: CNN)