Talán nem meglepő, hogy a kétszeres olimpiai bajnok, nyolcszoros világbajnok Teddy Riner áll a lista élén, immár harmadik éve. A második helyet Iliasz Iliadisz foglalja el, s bár a görög judós már visszavonult a versenyzéstől, népszerűsége továbbra is töretlen.





Szorosan mögöttük Rio 73 kilogrammos olimpiai bajnoka, Ono Sohej következik, aki az elmúlt évben sokak szívébe belopta magát. A női versenyzők közül Ronda Rousey neve a legkeresettebb, bár nála már komoly szerepet játszik MMA-s karrierje. Az aktív női judósok közül Koszovó csillaga, Majlinda Kelmendi viszi a pálmát, gondoljunk csak bele, mekkora előnye lenne, ha egy nagyobb judós országban, például Franciaországban születik.

Grúziából Avtandili Csrikisvili és Beka Gviniasvili, Japánból Takato Naohisza és a legenda, Nomura Tadahiro, az Amerikai Egyesült Államokból Kayla Harrison, valamint Olaszországból a riói olimpia egyik legnagyobb meglepetésembere, Fabio Basile fért fel a tízes listára.

A Top20-as mezőnyben már magyar judóst is találunk a vb-ezüstérmes Tóth Krisztián személyében, olyan illusztris társaságban mint Varlam Liparteliani, Lukas Krpalek, illetve a második leggyakrabban keresett női judós, Tina Trstenjak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Judoinside.com)