Négy olimpia, kilenc világbajnokság, tizenhárom Európa-bajnokság és a világ számtalan judós esemény után az osztrák Ludwig Paischer is a visszavonulás mellett döntött.




A 60 kilogrammos judós a 2008-as pekingi olimpián egészen a döntőig menetelt, s végül ezüstérmet szerzett. A 2005-ös kairói és a 2007-es riói világbajnokságon is dobogóra állhatott, előbbin ezüst-, utóbbin bronzérem került a nyakába. Az Európa-bajnokságokon összesen hét érmet gyűjtött, két arany-, két ezüst- és három bronz szerepel a gyűjteményében.

Az osztrák judós visszavonulását azzal indokolta, hogy húsz év judo mind testileg mind szellemileg elég volt számára, s öregnek érzi már magát a mindennapos kemény edzésekhez. A 2012-es londoni olimpia után már egyszer felvetődött benne, hogy szögre akasztja a judoigját, akkor azonban mégis a folytatás mellett döntött.

A salzburgi születésű Ludwig édesanyja hatására – aki ugyancsak judózott – hat évesen kezdett judózni, s bár a kezdetektől megszerette a sportágat, mellette sokáig focizott és teniszezett is. Az ifjúsági korcsoportban kezdő sikerek négy olimpiai ciklusig tartottak, a harmincnegyedik életévében járó Ludwig Paischer riói ötkarikás játékok után Japánba költözött, ahol egy gazdasági társaságnál dolgozik a mindennapokban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Judoinside.com)