A judósok számára kiírt utolsó versenynapon, augusztus 12-én lépnek tatamira a nehézsúlyú női versenyzők, magyar versenyző sajnos nem lesz a mezőnyben. Nézzük kik a legesélyesebbek a győzelemre?




Idalys Ortiz a pekingi olimpián bronzérmes, Londonban pedig aranyérmes lett, így címvédőként várja a riói tornát. Idén három Grand Prix-n is győzni tudott, Havannában, Almatiban és Ulánbátorban is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. És ha ez még nem volna elég, a Pán-amerikai bajnokságon és a mexikói World Masters-en sem talált legyőzőre a kubai klasszis.

Legnagyobb kihívója a világbajnok kínai, Ju Szong, aki 2016-ban a düsseldorfi Grand Prix-n és a bakui Grand Slamen ezüst-, a budapesti Grand Prix-n bronzérmet szerzett.

Jamabe Kanae három aranyéremnél jár idén, Fukuokában az össz-japán bajnokságon egyéniben és csapatban is első helyezett lett, valamint a bakui Grand Slam is a japán judós győzelmét hozta. Mexikóban egy World Masters-bronzéremmel zárta a kvalifikációt.

A kétszeres Európa-bajnok Emilie Andenol a tavalyi sikerszéria után idén szerényebb eredménnyel büszkélkedhet, egyedül a bakui Grand Slamen ért el érmes helyezést, egy bronz formájában.

A tunéziai Nihel Cheikh Rouhou tizenhét kontinens-győzelemnél jár, az IJF World Tour eseményein a bakui és a tyumeni Grand Slamen végzett érmes helyen, előbbin bronz-, utóbbin ezüstérmet nyert.

A kazanyban Eb-ezüstérmet szerző ukrán, Szvitlana Jaromka a havannai és a samsuni Grand Prix-n bronzérmes volt, Párizsban, Tbilisziben és Guadalajarában pontszerző helyen zárt.

A dél-koreai Kim Min Dzsong az Ázsia-bajnokság megnyerése mellett a düsseldorfi Grand Prix-n a bronzéremig jutott. A párizsi Grand Slamen és az Almatiban megrendezett Grand Prix-n a dobogóról lecsúszva, az ötödik helyet szerezte meg.

A brazil Marie Suelen Altheman 2013-ban és 2014-ben is a második helyen végzett a világbajnokságon. A hazai pályán éremre törő judós 2016-ban megnyerte a düsseldorfi GP-t, Tbilisziben ezüstérmes lett, a kvalifikáció utolsó állomásán, a World Masters-en pedig a pontszerző hetedik helyen végzett.

 

A +78 kilogrammos olimpiai bajnokok


2012, London:
 Idalys Ortiz (kubai)
2008, Peking: Ven Tong (kínai)
2004, Athén: Cukada Maki (japán)
2000, Sydney: Jüan Hua (kínai)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Judoinside.com)