Az olimpia helyszínén ülésezett a Nemzetközi Judo Szövetség elnöksége, amely a 2018-as és 2019-es világbajnokság helyszínéről is döntött. A judo visszatér a legendás Nippon Budokanra!



Az ünnepi végrehajtó bizottsági ülésen eldőlt, hogy a 2017-es budapesti világbajnokságon az azeri küldöttség vezetője veheti majd át az IJF zászlaját dr. Tóth László elnöktől, ugyanis az elmúlt években már számos rangos judós eseményt vendégül látó Baku lehet a házigazda.

Az is eldőlt, hogy 2019-ben, egy évvel a 2020-as olimpia előtt Tokió ad otthont a világbajnokságnak, méghozzá a legendás Nippon Budokanon, ahonnan „minden elindult“: 1964-ben ebben az épületben mutatkozhatott be a judo az ötkarikás játékok programjában.



Amennyiben az év végi tesztverseny megfelel a követelményeknek, 2017-ben Észak-Korea rendezheti meg a junior-világbajnokságot, amit történelmi eseménynek tart az IJF, „a béke és a népek közötti megértés“ jegyében.

Az IJF taglétszáma is emelkedett: Bután jelentkezését is elfogadták, így immár 196 tagországa van a nemzetközi szövetségnek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)