A Nemzetközi Judo Szövetség első számú emberének, Marius Vizernek kínai látogatása során lehetősége nyílt találkozni a kormányzati tisztviselőkkel, a Kínai Judo Szövetség elnökével és a IJF egyik nagy partnerével a Taishan vállalattal.





A cég egy edzőközpontot, sport akadémiát valamint egy rehabilitációs központot fog létrehozni a közeljövőben Kína harmadik legnagyobb szigetén. Az IJF-elnök elutazott a kínai Grand Prix 2017-es helyszínére is, hogy tájékozódjon arról, milyen infrastruktúra, logisztika és szervezés várja majd a versenyzőket.

Rövid tartózkodása alatt betekintést nyert egy iskolai és egy hivatalos judo klub életébe is, amelyek már a 2015-ös oktatási program szerint működnek. Marius Vizert lenyűgözte a kínai judo fejlődése, valamint a kínai nép sportos életmódja. Mint elmondta, a városi parkokban reggelente rengeteg ember kezdi sporttal a napját.

A körutazásból nem maradhatott ki Kína fővárosa, Peking sem, ahol a vasúti rendőrség egy anti-terrorista bemutatóján vett részt az IJF elnöke.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: IJF
Fotó: IJF)