Elbocsátották Marco Aurelio Kleint, a Rio de Janeiró-i doppinglabor vezetőjét, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség felfüggesztette az intézmény működési engedélyét.



A Brazil Doppingellenőrző Hatóság pénteki közleménye szerint Kleint az 1992-es barcelonai olimpia judobajnoka, a 65 kilogrammos súlycsoportban aranyérmes Rogerio Sampaio – aki Csák Józseffel vívta a döntő mérkőzését – váltja.

A WADA múlt pénteken azért függesztette fel a labor engedélyét, mert nem felelt meg bizonyos szabványoknak. Amennyiben a szankciót nem oldják fel, az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián levett mintákat máshol ellenőrzik majd. Ugyanakkor Sampaio várhatóan a jövő héten találkozik a WADA illetékeseivel, és tárgyalásaik során igyekszik elérni, hogy az intézmény újra működhessen.

A labort a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején is felfüggesztették, majd tavaly tavasszal visszakapta engedélyét. A WADA novemberben az ABCD-t megfigyelési listára tette, és március közepéig adott haladékot az előírások teljesítésére.

Tavasszal a brazilok bejelentették, hogy minden feltételt teljesítettek a határidőig, így a labor működése biztosított az olimpia alatt, a múlt héten azonban a WADA működési hibák miatt mégis a felfüggesztés mellett foglalt állást.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Origo)