Kevesebb mint ötven nappal a riói olimpia előtt a dél-koreai judósok nagy riválisaik, a japánok legyőzésére fókuszálnak. A felkészülési időszak a célegyenesben tart, amelynek részeként nem maradhat el a legkeményebb ellenfeleik feltérképezése sem.





Úgy tartják a jó állóképesség alapvető eleme nem csak a judónak, de minden más sportnak is. Itt az idő, hogy sportolóik növeljék erőnlétüket, amely a kulcsa lehet az erős európaiak és a technikás japánok legyőzésének.

Dél-Korea tizenkét – hét férfi és öt női – judóssal vág neki az augusztusi ötkarikás játékoknak. A 60 kilogrammos Kim Von Dzsin nem túl fényes mérleggel rendelkezik Naohisza Takatóval szemben. 4-0 a japán versenyző javára. Ugyanez az arány a 73 kilogrammban Ono Sohej és An Csang Rim között. A 66 kilogrammban An Baul sem győzte még le Maszasi Ebinumát, mindkét mérkőzésükből a japán olimpiai bronzérmes versenyző jött ki győztesen.

Izgalmas párharcok várhatóak tehát az ázsiai versenyzők között, amennyiben összekerülnek, azonban várhatóan ehhez lesz némi szavuk a többi kontinens judósainak is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Judoinside.com)