A 2013-as riói világbajnokságon bejelentett IJF Akadémiáról elmondható, hogy sikeresen működik. Decemberben, az IJF Akadémia vezetői az IJF elnökével, Marius Vizerrel találkoztak az elnöki irodában, Budapesten.




Envic Galea, IJF Akadémia igazgatója, Daniel Lascau, az IJF Akadémia sportigazgatója és az olimpiai bajnok Mark Huizinga, mint az IJF Akadémia technikai szakértője látogattam meg Marius Vizert, hogy a folyamatban lévő projektekről és a jövőbeli tervekről egyeztessenek.

A megbeszélésen többek között szóba került, hogy az IJF Akadémia már negyvenkét országot ölel fel, ám ez a szám tovább fog növekedni, és a jövő évben már öt kontinensen fognak tanfolyamokat tartani. Az információk a frissített honlapon érhetők el, amely interaktívabb lett, és sok-sok videót tartalmaz. Az első szemeszter február 22-én veszi kezdetét egy online kurzussal.

Az ülés során Marius Vizer elmondta, hogy az IJF Akadémia az egyik legfontosabb projektje a Nemzetközi Judo Szövetségnek. Az Akadémia fő célja a professzionális oktatás a judo minden területén.

Az Akadémia együttműködést kötött a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával és egy háromszintű oktatást fejlesztett ki. Az első szint az instruktori, a második az edzői, míg a harmadik a pro licences képzést jelenti.

A kurzusok több nyelven is megtalálhatóak, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb judoka követni tudja azokat, míg a gyakorlati foglalkozásokat több helyszínre is megszervezik a jövőben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015)