A televízióban és az interneten is nézettségi rekordot döntött az asztanai olimpiai kvalifikációs judo-világbajnokság. A nemzetközi szövetség (IJF) pénteki tájékoztatása szerint az augusztus 24. és 30. között rendezett seregszemle tévéközvetítését világszerte 193 millióan látták.





Ez hetvenkét százalékos növekedést jelent a tavalyi, cseljabinszki vb nézettségéhez képest, amelyet száztíz millióan követtek a képernyők előtt. Az élő vagy csúsztatott közvetítések, továbbá összefoglalók összesen mintegy ezer órát tettek ki, s ezek mintegy hárommilliárd emberhez jutottak el.

Ez 147 százalékos emelkedés a 2014-es adatokhoz viszonyítva. A legnagyobb érdeklődés Franciaországban és Japánban kísérte a világbajnokságot hetvenhét, illetve hatvanhétmillió nézővel.

Ami az internetet illeti, 2,5 millióan látták a mozgóképes közvetítést az IJF csatornáján (ippon.tv). A közösségi oldalak közül a Facebookon 4,8, a Twitteren pedig egymillió embert foglalkoztatott a vb megosztás, „lájkolás” vagy komment formájában.

A tizenhat fős magyar válogatott Csernoviczki Éva (48 kg), Karakas Hedvig (57), Ungvári Miklós (73), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén öt hetedik hellyel zárt a kazah fővárosban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Index.hu
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)