Augusztus 24. és 30. között a legjobb judósok gyűlnek össze Asztanában, hogy az év kiemelt IJF-eseményén, a világbajnokságon mérettessék meg magukat. Összesen már 137 ország 823 judósa jelezte részvételét az eseményen. A megnyitó ünnepségre augusztus 24-én kerül sor.





Néhány napja az IJF szakemberei a helyi szervező bizottsággal közösen előkészítették az öt kontinens delegációinak érkezését. A világbajnokságot megelőzően, már augusztus 22-én összegyűlik az egész nagy judós család, hogy együtt ünnepeljék a judo hőseit és legendáit a Hall of Fame gála keretein belül.

A néhány hónapos előkészítés után jelenleg hetvenen dolgoznak az utolsó simításokon, a vb ideje alatt pedig Kazahsztán legjobb egyetemeiről mintegy ötszáz önkéntes segíti az esemény sikeres lebonyolítását. Ötvenen jelenleg is a világítás telepítését végzik, amelyhez öt kamion százhúsz tonna felszerelést szállított Asztanába.

Tizenkét hivatalos szálloda fogadja a delegációkat, a verseny ideje alatt pedig negyven busz, hatvan mikrobusz és hetvenhárom autó áll majd rendelkezésre az utazásokhoz.

Egész városszerte poszterek és óriásplakátok tucatjai jelentek meg, az Alau Ice Stadium pedig teljes mértékben átalakult erre az alkalomra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: IJF)