Megjelent A magyar judo aranykönyve, amelyben a szerző, Gombkötő Roland tizenhárom nagy bajnok tizenkilenc aranyérmének a történetét eleveníti fel.



A keddi könyvbemutatón a Magyar Sport Házában dr. Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke kifejtette, hogy a kötet – amelynek ötlete egy évvel ezelőtt merült fel – már korábban is napvilágot láthatott volna, de arra kérték az írót, hogy a londoni olimpia és a jövő áprilisi, budapesti Európa-bajnokság között kerüljön a közönséghez.

„A régi nagy versenyzőinknek is köszönhető, hogy kialakult a magyar iskola a judóban, voltaképpen ezt a történetet kíséri végig ez a hiánypótló könyv” – jelentette ki az MJSZ vezetője.



A judoinfo.hu szaklap tulajdonos-szerkesztőjeként is dolgozó Gombkötő Roland hozzátette, a fiataloknak is ajánlja kötetét, amelyben igazi nagy hősökről olvashatnak.

Az eseményen a hazai judosport több kiemelkedő alakja is megjelent, köztük a könyvben „főszereplő” Braun Ákos, Hajtós Bertalan, Nagy Zsuzsa, Csák József, Nagysolymosi Sándor, Csősz Imre, Ungvári Miklós, Hadfi Dániel és Joó Abigél is.

További fotók a bemutatóról: KLIKK IDE!

A hétvégi budapesti csapatbajnokságon megvásárolható lesz majd a napokban megjelent kiadvány, A magyar judo aranykönyve!
 

 

 


Sokan érdeklődtek arról, hogyan szerezhetik be a kedden bemutatott könyvet, erre a hétvégén akár személyesen is lesz módjuk. Vasárnap az UTE csarnokában az I., II. és III. osztályú csapatbajnokság ideje alatt megtekinthetik és megvásárolhatják a kiadványt.

Aki pedig hét közben venné meg magának vagy valamely hozzátartozójának, barátjának, ezt megteheti telefonon egyeztetett időpontban (Neu Gábor, 06-20-981-8272) a Honvéd-Kipex Tüzér utcai csarnokában, vagy minden hétköznap és szombat délelőtt a Székely Budo üzletében (Budapest VII., Wesselényi utca 47.). Egyesületek az MJSZ titkárságán kedvezménnyel vásárolhatnak tíz példánynál nagyobb mennyiségben.

Akinek nem megoldható a budapesti átvétel, de szívesen vásárolna a könyvből, megrendelheti a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: MOB, Vasvári Ferenc)